דעה על סדר היום |

הקאמבק של צוק איתן

מדינה נכתב על ידי

כבר הייתי בטוחה שנגמרה המלחמה. לא שמעתי אזעקה יותר משבוע וכבר החלו דיבורי "היום שאחרי", אבל אולי זה היה רק פסק זמן? האם זהו קאמבק? או שמא "צוק איתן 2"? לא משנה איך נקרא לזה, אבל המלחמה חזרה, ואם אנסה לשפוט לפי מסיבת העיתונאים של נתניהו אתמול בערב (אירוע נדיר ממש!), אני לא בטוחה כמה מהר היא תיגמר. אז הנה שוב, תזכורת לכך שישנם קולות רבים נגד המדיניות ההתקפית של ממשלת ישראל בעזה ובעד תהליך מדיני שיוביל להפסקת אש אפקטיבית ולהפסקת המצור על עזה. קולות שנשמעו גם במהלך החודש האחרון. אולי לא בתקשורת המרכזית, ואם כן, הם מוסגרו כאירועים הזויים, אבל בהחלט בטלוויזיה החברתית. (הרשימה המלאה מופיעה כאן בעברית ובאנגלית):

בסוף השבוע בו פורסם דבר חטיפת נערי הישיבה נפתלי פרנקל, גיל-עד שער ואייל יפרח, נפגשו יחד מאות יהודים וערבים מרחבי הארץ באירוע תרבות ושופינג נגד הגזענות, שהתקיים בפרדיס. לאחר שגדשו את הרחובות, הדוכנים, והחומוסיות, התפנו המבקרים לשיחות בפרלמנטים השונים, שהתגבשו בבתי הקפה לדון במתח ההולך ומתהדק בין יהודים לפלסטינים בישראל.

פרדיס נגד גזענות (לדף הכתבה ») ( Available in English » )

בסוף השבוע בו פורסם דבר חטיפת נערי הישיבה, 14.6.2014, נפגשו יחד מאות יהודים וערבים מרחבי הארץ באירוע תרבות ושופינג נגד הגזענות, שהתקיים בפרדיס. לאחר שגדשו את הרחובות, הדוכנים, והחומוסיות, התפנו המבקרים לשיחות בפרלמנטים השונים שהתגבשו בבתי הקפה. ראיון ברדיו כל השלום על הכתבה.
הופק ע"י: | עלה ב: 18/06/2014


ב- 2/7/2014, לאחר שנודע כי שלושת נערי הישיבה החטופים נפתלי פרנקל, גיל-עד שער ואייל יפרח נרצחו, נחטף ונרצח בירושלים הנער הפלסטיני מוחמד אבו חדיר. יום לאחר הרצח נערכו בשכונת שועפט בירושלים המזרחית הפגנות סוערות. במקביל נערכה עצרת נגד גזענות בכיכר החתולות במערב העיר.

סינדרום ירושלים (לדף הכתבה ») ( Available in English » )

ירושלים בערה אתמול, 2.7.2014, - שריפות כילו חלקות יער, חום בלתי נסבל, והפגנות לוהטות ברחובה הראשי של שועפט במזרח העיר, לא רחוק מגדר ההפרדה. בכל מקרה זה נגמר בשלוש תחנות הרכבת הקלה שהושחתו, מספר פצועים מקרב המפגינים ושני צלמי עיתונות שפונו לטיפול רפואי כתוצאה מירי השוטרים. באותה השעה, בכיכר החתולות שבירושלים המערבית, התקיימה הפגנה גדולה נגד הקריאות לנקמה המציפות את המרחב הציבורי עקב רצח הנערים, וסלידה מהמניע הלאומני של רצח הנער אבו חדיר, כפי שמסתמן. ראיון ברדיו כל השלום על כתבה זו
הופק ע"י: | עלה ב: 03/07/2014


במהלך "צוק איתן", ביישובי הדרום ועוטף עזה אפשר היה לשמוע גם קולות אחרים, כאלו שרואים בחמאס פרטנר למשא ומתן, כאלו שמתנגדים לתקיפות הצבאיות ושרואים בתושבי עזה אנשים שרוצים ברובם לחיות בשלום. הקולות האחרים נעדרו מסיקורה של התקשורת הישראלית, אך בטלוויזיה החברתית הם קיבלו מקום של כבוד. תושבי שדה ניצן, שדרות, נירים, נתיב העשרה – "קול אחר" – בראיונות שמביעים ביקורת על המדיניות ההתקפית של הממשלה וסולידאריות עם תושבי עזה.

הקול האחר מעוטף עזה (לדף הכתבה ») ( Available in English » )

בזמן המבצע "צוק איתן" בעזה, 9.7.2014, יצאנו לישובי עוטף עזה לשמוע קולות אחרים מהתושבים החיים תחת שיגרת חירום. לראיון ברדיו כל השלום על כתבה זו וכתבות נוספות בנושא מבצע "צוק איתן"
הופק ע"י: | עלה ב: 10/07/2014


בסוף השבוע הראשון למלחמת "צוק איתן" נערכו עצרות מעורבות של יהודים וערבים נגד האלימות והגזענות. ביפו נערכה עצרת ביוזמת קהילת "יד ביד" בהשתתפות ילדים והורים, נגד מדיניות ההפרדה בין יהודים לערבים כבר מגיל הגן. בטירה נערכה עצרת תחת הכותרת "יהודים וערבים מסרבים להיות אויבים" בהשתתפות חברי כנסת, ראשי ערים, אנשי ונשות ציבור וקהל רב.

יד ביד כצוק איתן (לדף הכתבה ») ( Available in English » )

הפגנה שהתקיימה ביפו, ביום הרביעי למבצע הצבאי "צוק איתן" - נגד הגזענות, נגד ההסתה ונגד מדיניות ההפרדה בין יהודים לערבים בישראל. ההפגנה אורגנה ע"י קהילת "יד ביד" ביפו.
הופק ע"י: | עלה ב: 12/07/2014


עצרת נגד "צוק איתן" בטירה (לדף הכתבה »)

עצרת נגד "צוק איתן" שהתקיימה ביום שבת (12/7/2014) בטירה תחת הססמא: "יהודים וערבים מסרבים להיות אויבים". העצרת הייתה גדושה בקהל רב ובהשתתפות חברי כנסת, ראשי ערים,ואישי ציבור.
הופק ע"י: | עלה ב: 13/07/2014


יוזמת "כיכר השלום" של פורום המשפחות השכולות, נערכת בכל ערב מאז ה- 9/7/2014. הפורום הציב אוהל הידברות ברחבת הסינמטק בתל אביב ובכל ערב נערכות בו שיחות ופעילויות למען פיוס וקידום השלום בין העמים. ב- 15/7 נערך בכיכר ערב בסימן נשים, במרכזו שירי לוינס שוחחה על ההשפעה הייחודית שיש למצבי מלחמה על נשים וכן על תפקידן המיוחד בתהליכי יישוב סכסוכים.

כיכר השלום (לדף הכתבה ») ( Available in English » )

עם פרוץ מבצע "צוק איתן", פורום המשפחות השכולות פתחו אוהל הידברות ברחבת הסינמטק בתל אביב. בכל ערב הם מנהלים שיחות ופעילויות לקידום השלום והפיוס בין שני העמים. לראיון ברדיו כל השלום על כתבה זו וכתבות נוספות בנושא מבצע "צוק איתן"
הופק ע"י: | עלה ב: 15/07/2014


נשים ביטחון וישוב סכסוכים (לדף הכתבה ») ( Available in English » )

מה תפקידן של נשים בעת סכסוך ומלחמה? האם הן נמצאות בעמדות השפעה והחלטה? מהי תרומתן של נשים ביישוב סכסוכים במקומות שונים בעולם? מה נשים בישראל עושות ליישוב הסכסוך במסגרת "צוק איתן" ובכלל בסכסןך הישראלי-פלסטיני? תקציר של ערב בסימן נשים, שהתקיים במאהל של פורום המשפחות השכולות הישראלי פלסטיני, במרכזו שירי לוינס שוחחה על ההשפעה הייחודית שיש למצבי מלחמה על נשים וכן על תפקידן המיוחד בתהליכי יישוב סכסוכים.
הופק ע"י: | עלה ב: 30/07/2014


ככל שנמשכה המלחמה, התקשורת המרכזית מיעטה לסקר את קולות ההתנגדות ואת ההפגנות נגד האלימות והגזענות, למרות שהיו לא מעט כאלו, בארץ וברחבי העולם. הנה סרטון המקבץ קולות שכאלו ממהלך השבועיים הראשונים למלחמה.

קול אחר מישראל – התנגדות לצוק איתן (לדף הכתבה ») ( Available in English » )

ריכוז של אירועי ההתנגדות למלחמה מהימים האחרונים. סיקור של הקולות האחרים, המתונים, אלו שאינם נשמעים בד"כ בתקשורת הישראלית - ביחס למלחמה בעזה ("צוק איתן") בין התאריכים 9/7 ועד 15/7 (2014).
הופק ע"י: | עלה ב: 17/07/2014


העצרת הגדולה ביותר נגד המלחמה נערכה בכיכר רבין ב- 26/7. התקשורת לא דיווחה על קיומה מראש, אבל בחרה כן לדווח על הכוונה לבטלה. בסופו של דבר העצרת התקיימה כמתוכנן, בהשתתפות אלפי אנשים, כאשר על הבמה נאמו ח"כ דב חנין, נציגי לוחמים לשלום, פורום המשפחות השכולות ועוד.

הפגנה נגד מלחמת "צוק איתן" [26-7-2014] (לדף הכתבה ») ( Available in English » )

הפגנה נגד מלחמת "צוק איתן" שהתקיימה בכיכר רבין ביום שבת, 26.7.2014. בהשתתפות אלפי מפגינים. על הבמה נאמו: ח"כ דב חנין, נציגי לוחמים לשלום, פורום המשפחות השכולות ועוד.
הופק ע"י: | עלה ב: 27/07/2014


בעיר לוד, התקיימה הפגנת סולידריות עם תושבי עזה, אליה הגיעו פלסטינים מאזורים שונים בארץ. לוד היא עיר מעורבת ולחלק מהתושבים בה יש קרובי משפחה בעזה.

לוד – הפגנת סולידריות עם עזה (לדף הכתבה ») ( Available in English » )

העיר לוד הינה עיר מעורבת בעלת אוכלוסיה פלסטינית גדולה, אשר לרבים בה יש מכרים וקרובי משפחה בעזה. השבוע (3/8/2014) במהלך "צוק איתן", נערכה בעיר הפגנת סולידריות עם תושבי עזה. מנגד התקיימה הפגנה של פעילי ימין.
הופק ע"י: | עלה ב: 04/08/2014


בכל יום שישי יוצא "אוטובוס השלום" למסע, במטרה לפגוש את האנשים שחיים על הגבול, לאסוף תרומות, תרופות, להיפגש עם תושבי עוטף עזה, עם חיילים, עם פלסטינים – הכל כדי לקדם עקרונות של סובלנות, הבנה ואי אלימות.

אוטובוס השלום (לדף הכתבה ») ( Available in English » )

מאז שהחלה הלחימה בדרום ("צוק איתן"), יוצא בכל יום שישי בבוקר, אוטובוס עם פעילות ופעילים, למסע בין ישראל לעזה. המטרה המוצהרת - לקדם עקרונות של סובלנות, הבנה ואי אלימות, לראות מה שהתקשורת מנסה להסתיר מאתנו - את פרצופו האמיתי של "האויב". בשעות בוקר הם נפגשים, למשימה הראשונה - קישוט האוטובוס בפרחים. משם הם נוסעים לבקר פצועים עזתים, חיילים, מקיימים שיחות עם הורים שכולים, מעבירים ציוד הומניטרי לתושבי עזה, ומשוחחים עם תושבי שדרות ועוטף עזה. באוטובוס השלום יש את כל מה שנדיר היה למצוא בחברה הישראלית בימים אלו: סובלנות, הקשבה, חמלה ורצון לקיים שיח. כנראה לא סתם, נפקדו ממנו הישראלים. לראיון ברדיו כל השלום על כתבה זו.
הופק ע"י: | עלה ב: 19/08/2014

 
 

הוספת תגובה לכתבה

  כתבות ווידאו שחבל לפספס