דיויד סיל התמוטט בזמן שהפגין למען זכויותיו שלו וזכויותיהם של שאר בעלי המוגבלויות. השבוע, 04.06.16, נפטר הפעיל הבולט במאבק הנכים.
סיל סבל ממחלת ריאות שבגללה נאלץ להסתובב עם מכשירים שעזרו לו לנשום. הוא עבד בחברת הייטק ובנוסף פעל כמאמן אישי רפואי וסייע למי שחלו במחלות קשות.
בסוף מאי התקיימה הפגנה בדרישה להעלות את קצבת הנכות ולהשוות אותה לשכר המינימום. סיל, שלקח חלק בהפגנה, התמוטט במהלכה והובא לבית החולים. ביום שבת, 04.06.16, הוא נפטר.
דיויד סיל היה מהפעילים הבולטים במאבק להשוואת את קצבת הנכות לשכר המינימום. קצבת הנכות המרבית כיום היא 2,342 שקלים. 2,342 שקלים שאמורים להיות תחליף להכנסה עבור מי שבעקבות נכותם, לא יכול או יכולה להשתכר. לא רק המוגבלות מונעת מנכים להשתכר, רבים טוענים כי גם שוק העבודה לא מותאם לאנשים בעלי צרכים מיוחדים. הערך של אדם לא נובע מכוח העבודה שהוא מהווה או לא מהווה. לכל אדם, בין אם הוא יכול להיות חלק משוק העבודה ובין אם לא, יש את הזכות לחיות בכבוד.
דב חנין היה בין חברי הכנסת שהגישו הצעת חוק שמטרתה להשוות את קצבת הנכות לשכר המינימום. ח"כ חנין מסר: "פטירתו של דיויד סיל היא טרגדיה, שהיא חלק מהסיפור הכואב של ציבור הנכים בישראל, שסובל מהתעמרות מצד הממשלה. במשרדי הממשלה צריכים להקשיב לזעקה העולה מן השטח, ולעשות את הדבר ההגיוני של הצמדת קצבת הנכות לשכר המינימום – שתשפר את חייהם של נכים רבים."
תחושה של שונות היא קשה, עבור כל אחד ואחת מאתנו. ההתמודדות עם השונות היא בלאו הכי קושי שאדם בעל מוגבלות צריך להתגבר עליו, בנוסף למוגבלות הפיזית או הנפשית עצמה. כשהמדינה משאירה את קצבת הנכות נמוכה כל כך היא לא רק אומרת לאדם בעל נכות, "אתה שונה", היא אומרת לו: "אתה פחות".
והאמירה הזו היא לא תיאורטית, האמירה הו היא מעשית והיא גוזרת עוני על אזרחיות ואזרחים.
פעילות ופעילים יפגינו בעצרת מחאה לציון פטירתו של דיויד סיל ביום שלישי, 14.06.16.
- למידע נוסף על יחסה של המדינה לבעלי מוגבלויות:
הוספת תגובה לכתבה