ידיעה כתובה |

: הרס קהילות פלסטיניות – פשע מלחמה

מדינה נכתב על ידי

שר הביטחון ליברמן הודיע כי ישראל נערכת לפינוי שני יישובים פלסטיניים בשטחי C בגדה – צעד בלתי חוקי שמשמעו העברה בכפייה של אוכלוסייה בשטח כבוש. בצלם שלח (אתמול, 4.9.2017) מכתב חריף לראש הממשלה, שר הביטחון, שרת המשפטים, הרמטכ"ל וראש המנהל האזרחי, בו הוא מתריע כי ההרס המתוכנן של קהילות סוסיא וח'אן אל-אחמר הוא פשע מלחמה וכי אם ימומש הם יישאו באחריות אישית לביצועו.

המכתב נשלח בעקבות דבריו של שר הביטחון, אביגדור ליברמן, שאמר לכתבים בשבוע שעבר כי "משרד הביטחון נערך לפינוי שני יישובים פלסטיניים שנבנו בשטחי סי ולא מחזיקים בהיתרי בנייה כחוק – סוסיא הפלסטינית וח'אן אל-אחמר. עבודת המטה לקראת הפינוי אמורה להסתיים בתוך כמה חודשים". בח'אן אל-אחמר, קהילה הנמצאת בשטח שישראל מייעדת להרחבה של ההתנחלות מעלה אדומים, גרות 21 משפחות המונות 146 נפשות, 85 מהן ילדים ובני נוער. במקום גם מסגד ובית ספר שהוקם בשנת 2009 ומשמש למעלה מ-150 ילדים. בסוסיא גרות 32 משפחות המונות כמאתיים נפשות, 93 מהן ילדים ובני נוער. במקום גם מבנה של המועצה, מרפאה, גן ילדים קטן ובית ספר לכיתות א' עד ט', שבו לומדים 55 תלמידים.

במכתב מתריע בצלם כי לפי אמנת ג'נבה הרביעית, שישראל מחויבת להוראותיה, העברתם בכפייה של תושבים בתוך השטח הכבוש היא אסורה ומהווה פשע מלחמה. המכתב מבהיר כי האיסור אינו חל רק במקרים של גירוש בכוח, אלא גם במקרה של "עזיבת יישוב עקב תנאי מחייה בלתי אפשריים שיצרו הרשויות – למשל באמצעות הריסת בתיהם או ניתוקם מתשתיות מים וחשמל."

צפו בהפגנות תושבי סוסיא לפני כשנתיים נגד תכנית המנהל האזרחי להרוס מבנים בכפר: 

הפגנה בסוסיא אחרי החלטת ההריסה בבג"צ (לדף הכתבה ») ( Available in English » )

לרגל יום הנכסה (כיבוש 67') ונגד הריסת הכפר סוסיא, יצאו מאות להפגין בסוסיא ב-5.6.2015. להרחבה בנושא סוסיא.
הופק ע"י: | עלה ב: 09/06/2015

נאבקים על סוסיא (לדף הכתבה ») ( Available in English » )

תושבי הכפר סוסיא ופעילים השתתפו בהפגנת ענק (24.7.2015) על כוונת המנהל האזרחי להרוס את הכפר.
הופק ע"י: | עלה ב: 04/08/2015

בצלם מדגיש במכתב כי "העברה בכפייה היא אחת מהעבירות הנתונות לסמכותו של בית הדין הפלילי הבינלאומי. כל האחראים לביצועה נושאים באחריות אישית לתוצאותיה של מדיניות זו. כך, באחריות להרס יישובים פלסטיניים יישאו, בין השאר, ראש הממשלה, שר הביטחון, שרת המשפטים ועמיתיהם השרים; הרמטכ"ל ודרגים בכירים אחרים בצבא; וראש המנהל האזרחי, הפועל בהוראת הממשלה."

במכתב דוחה בצלם את הטענה של גורמים ישראלים רשמיים כי הריסת הבתים נעשית בגין בנייה ללא ההיתרים: "בהתחשב במדיניות שמיישמת ישראל בגדה המערבית, טענה זו אינה אלא היתממות לשמה ויש לדחותה", נכתב בו. ישראל מיישמת בכ-60% מהגדה המערבית ("שטח C"), מדיניות שמונעת מהתושבים הפלסטינים כמעט כל אפשרות לבנייה למגורים, חיבור לתשתיות ובנייה של מוסדות ציבור בהתאם לצרכיהם. בהיעדר כל ברירה אחרת, בונים הפלסטינים בלי היתרים ואולם אז הם נאלצים לחיות בחשש מתמיד מפני צווי הריסה ויישומם. כמו כן, דוחה בצלם את הטענה על פיה מהלכיה של ישראל הנם "חוקיים" מפני שזכו לאישורים מהגופים הרלוונטיים, כולל מוסדות התכנון ובית המשפט העליון: "החלטות אלו אינן הופכות מעשים בלתי חוקיים אלה לחוקיים, אלא בדיוק להיפך: הן רק הופכות את אלה שקיבלו אותן לשותפים לפשע."

עוד על מאבקם של תושבי סוסיא: 

רגבים נגד סוסיא (לדף הכתבה ») ( Available in English » )

סוסיא, כפר פלסטיני קטן בדרום הר חברון קיים מאות שנים, הרבה לפני שקמה בשכנותו ב-1983 ההתנחלות סוסיא. בכפר אין מים, אין חשמל והתושבים חיים בפחונים ואוהלים. שטחי סוסיא הפלסטינית ופקעו לטובת ההתנחלות סוסיא והמקום הוכרז אתר ארכיאולוגי. כמו למרבית הכפרים הפלסטינים גם לסוסיא אין תוכנית מתאר ואין אפשרות לבנות בתי מגורים. תנועת רגבים שמטרתה "לשמור על אדמות הלאום היהודי" עתרה לבית המשפט כדי שיורה להרוס את בתי הכפר. הכתבה מנסה להתמודד עם טענות רגבים ולהפריכן. סוסיא היא דוגמה אחת לעשרות תביעות של עמותת רגבים כולן נגד אוכלוסייה לא יהודית שסובלת מהזנחה ואפליה רבת שנים.
הופק ע"י: | עלה ב: 04/07/2013

 
 

הוספת תגובה לכתבה

  כתבות ווידאו שחבל לפספס