ידיעה כתובה |

: חודש ל"מחנה חירות"

מדינה נכתב על ידי

חודש ל"מחנה חירות"- מחנה התנגדות לכיבוש בדרום הר חברון, מחנה שהקימו פלסטיניםישראלים ויהודי התפוצות.

תושבי הכפר סארורה בדרום הר חברון, נעקרו מאדמותיהם בשנות ה-80 וה-90 בשל אלימות מתנחלים ומדיניות הכיבוש. הקרקע עצמה הוכרזה כשטח אש 918. מתנחלים מנצלים את החלטת הממשלה על מנת להקים מאחזים, ולפני מספר שבועות הוקמו אוהלים על ידי מתנחלים של מאחז "חוות מעון", אשר חסמו את הדרך שבה מגיעים הילדים לבית הספר. הקמת מאחזי מתנחלים הוא לא דבר חדש באיזור, צפו בכתבה שמספרת על המציאות בשטח האש 918: 

שטח אש 918 (לדף הכתבה ») ( Available in English » )

באזור המכונה על ידי הצבא "שטח אש 918" מתגוררים כ-1,000 תושבים פלסטיניים בשמונה כפרים. הם גרים במערות ואוהלים ללא חיבור למים וחשמל ומתפרנסים בעיקר מרעיית צאן וחקלאות בעל. מאז שהצבא הכריז על האזור כשטח אש, הצליחו התושבים להיאחז במקום בזכות צו ביניים של בג"צ משנת 2000. ב 2/9/2013 קיים בג"צ דיון בעתירות נגד פינוי התושבים הפלסטינים באזור.
הופק ע"י: | עלה ב: 04/09/2013

לפני כחודש, מחנה הוקם על אדמות הכפר על ידי פלסטינים, ישראלים ויהודי התפוצות. במהלך החודש הגיעו כוחות צבא ומתנחלים מספר פעמים אל המחנה. בשלוש מהפעמים פשטו החיילים על המחנה, פירקו אוהלים והחרימו ציוד בשווי אלפי שקלים.
למרות הפשיטות הצבאיות שבים הפעילים מידי יום למחנה, לנים בו בלילה, נוטעים עצים, מסייעים למשפחת עאמר להכשיר את הקרקע, המערות והבארות ומקיימים סדנאות על אקטיביזם ופעולה לא אלימה. בזכות הפעילות במחנה חירות, התאפשר למשפחת עאמר לחזור לביתה בפעם הראשונה מזה 20 שנה. ״כל זה נותן כוח להישאר באדמה שלך ולא לפחד מהצבא ומה שהם עושים", אמר מחמד עאמר, אחד מהתושבים החוזרים.
הפעילים ממשיכים לעבוד בסארורה במהלך יוני. יום עבודה יתקיים מחר (יום שישי ה -23 ליוני), במהלכו ימשיך המחנה לשקם מערות וכבישים, וכן לעסוק בסדנאות ולקיים ארוחת האיפטר משותפת.

 
 

הוספת תגובה לכתבה

  כתבות ווידאו שחבל לפספס