הבוקר הגיעו שוטרים לפנות ולבצע הריסה בכפר אום אלחיראן שבצפון הנגב. בניגוד לטענות המשטרה שדובררו ע"י גופי התקשורת המרכזיים כי נעשה פיגוע דריסה נגד השוטרים, פעילים מהשטח מציגים תמונה שונה לחלוטין.
קובי סניץ, פעיל שנכח הבוקר באום אלחיראן, בשיחה עם כתב הטלוויזיה החברתית: "בסביבות 05:15 בבוקר הגיעו שוטרים מיחידת יואב, עם נשקים שלופים, בצורה מאוד אגרסיבית. כל מי שהיה לידי קיבל מכות, השוטרים היו כל כך לחוצים, שהקיפו מכונית נוסעת והוציאו בכוח את הנהג. אח"כ המשיכו השוטרים להתקדם לכיוון החלק העליון של הכפר. שמעתי כמה יריות בודדות וראיתי טנדר לבן שנוסע במורד הגבעה, הרחק מהשוטרים. כשהטנדר נסע (לא לכיוון השוטרים) השוטרים התחילו לצעוק ולירות מטח, קשה לי להאמין שהנהג שרד. הטנדר המשיך במורד הגבעה, שמעתי עוד מטח יריות ורק אז הם ביקשו תאורה.
אחרי שנהרג הנהג, נעצר הטנדר. כמה אנשים, ביניהם איימן עודה, התקדמו לכיוון הרכב כדי לראות מה קורה והותקפו. אנשים, כולל איימן עודה, קיבלו גז פלפל, כשניסינו לטפל בפגועים ירו עלינו כדורי ספוג. הגענו למקום בטוח ואז עודה התפנה לטיפול בביה"ח סורוקה. ברגע זה הגיעו פועלים לרוקן את המבנים ונראה שההריסות יתחילו עוד מעט."
תגובת מרכז עדאלה:
בתגובה להודעת המשטרה אודות "פיגוע דריסה" אומרים בעדאלה כי "הודעה זו משקפת את תרבות השקר של רשות זו. לפני שבועות ספורים האשימה המשטרה את הציבור הערבי בביצוע הצתות על רקע לאומני, דבר שלא היה ולא נברא. אין ולו עצור אחד שהואשם בהצתה על רקע לאומני.
תרבות שקר זו גונתה ע"י וועדת אור שקבעה כי המשטרה מתייחסת אל האזרחים הערבים כאויב וידה קלה על ההדק ביחס לאזרחים אלה."
המערכת המשפטית הישראלית וממשלת ישראל הן האחראיות להרג בכפר עתיר/אום אלחיראן. פסק הדין של בית המשפט העליון, שמאפשר הריסת כפר שקיים כבר יותר מ- 600 שנה על מנת להקים יישוב יהודי על חורבותיו, הינו אחד מפסקי הדין הגזעניים ביותר שהוציא בית המשפט העליון. ממשלת ישראל והעומד בראשה ניצלו את פסק הדין הזה על מנת להמשיך במדיניות ההריסות, תוך שנתניהו מהלל את השימוש של המדינה בכוח כלפי אזרחים ערבים, באום אלחיראן ובקלנסווה. משטרת ישראל, בתורה, מוכיחה שוב שהיא רואה בציבור הערבי כולו אויב. האצבע של משטרת ישראל מאד קלה על ההדק כאשר מדובר באזרחים ערבים, והשוטרים היורים זוכים לחסינות מצד המחלקה לחקירות שוטרים.
לתושבי הכפר היסטוריה ארוכה של גירושים והריסות ע"י המדינה. בני שבט אבו אלקיעאן, תושבי הכפר עתיר-אום אלחיראן גורשו תחילה מאדמותיהם בח'רבת זובאלה, שאותן עיבדו במשך דורות, וזמן מה הצטוו לעבור ממקום למקום. לבסוף התבקשו, בשנות ה- 50, על ידי המושל הצבאי לעבור לאזור נחל יתיר, ושם הקימו את הכפר עתיר-אום אלחיראן, שאינו מוכר עד היום. בעקבות ההחלטה להקים יישוב יהודי בשם חירן על אדמות כפרם ביקש מינהל מקרקעי ישראל לפנות את כלל תושבי הכפר (כ-1000 נפשות), להרוס את בתיהם ולגרשם שוב, בפעם הרביעית, לאחד היישובים שהוקמו במיוחד לבדווים המגורשים מבתיהם וליישב אוכלוסייה יהודית במקומם ועל חורבות כפרם.
- צפו: תושבי אום אלחיראן על ההיסטוריה של התיישבותם והפינוי הצפוי:
ח"כ דב חנין נמצא עכשיו בכניסה לכפר אום אל חיראן: "ביקרתי הבוקר את חברי איימן עודה שמאושפז בבית החולים סורוקה. מהבוקר אני שומע עדויות קשות על מה שהתרחש שם. אדרוש ועדת חקירה אובייקטיבית שתבדוק את כל ההתנהלות בפרשה הזו. בפני ועדת חקירה כזו צריך יהיה גם להביא את כל הראיות על החלטתו של נתניהו להוביל גל של הריסות בתים בישובים של אזרחים ערבים כחלק מסימונם כאויב. תושבי אום אל חיראן הביעו אפילו נכונות לעזוב בעבור מקום חלופי את כפרם, שעל חורבותיו הממשלה מבקשת להקים ישוב יהודי-דתי. מישהו החליט ובחר ללכת בכוח ולהדליק אש גדולה. כעומק החקירות – גובה התבערה"
- צפו במרים תראבין, תושבת אום אלחיראן, אשר תוהה למה יש צורך לפנות את הבדואים עבור הקמת ישוב יהודי, למה לא לחיות ביחד?
אז איך נהרג השוטר? העדויות במקרה דנן נשמעות רחוקות מהמציאות.
אם לא היתה דריסה, איך נהרג השוטר?