בעוד נתניהו חושף בפעם המי יודע כמה את המוגבלות שלו ליזום מהלכים מדיניים חדשים, יצירתיים, שיעוררו תיקווה בקרב יושבי האזור, נפגשו אתמול ביפו (2-10-2014), יום לפני ערב כיפור, פעילות ופעילים ישראלים כדי לחשוף ולשוחח על יוזמה מדינית הנרקמת מזה כשנתיים – "שתי מדינות – מולדת אחת".
המועד למפגש, כנראה אינו מקרי, כפי שנאמר בתקשורת (המאיימת בהפרות סדר ומהומות), אחת ל-33 שנים מתקיים מפגש נדיר בין הדת המוסלמית והיהודית. שני חגים משמעותיים – יום הכיפורים וחג הקורבן (עיד אלאדחא) מתקיימים בדיוק באותו המועד. מבחינת יוזמי המפגש, מועד זה יכול להוות דווקא סמל לסובלנות ולרב תרבותיות.
היוזמה "שתי מדינות – מולדת אחת", הנמצאת בשלבי הקמתה, מציעה מספר עקרונות יסוד להסדר מדיני הנוגעים בבעיות השורש של הסכסוך; אך מבקשת להוות בסיס לישראלים מרקעים שונים שיוכלו לבנות את פרטי ההסכם העתידי באופן שיענה על החששות והדאגות של אוכלוסיות מגוונות.
עקרונות היסוד מושתתים על האמונה שבכדי לפתור את הסכסוך יש ליצור תיקון לעוולות העבר, מבלי ליצור עוולות חדשים. כך יש לקבל הן את זכות השיבה של הפליטים והן את זכותם של המתנחלים לא להתפנות, לראות את ירושלים כבירה של שתי המדינות, ויש להקים מוסדות משותפים שיוכלו להחליט על חלוקת משאבים הוגנת.
צוות פלסטיני עובד על קידום הרעיון מעבר לגדר ההפרדה. מפגש הפעילים נערך כהכנה לכנס השקה שיתקיים בכ"ט בנובמבר.
הוספת תגובה לכתבה