כאלף נשים וגברים השתתפו בצעדה ובעצרת לציון יום המאבק באלימות כלפי נשים, שהתקיימה בתל אביב בחמישי 23.11.17, בהובלת מרכז הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית תל אביב, ובשיתוף שדולת הנשים בישראל, רוח נשית ועיריית תל אביב. במהלך הצעדה קראו המשתתפות והמשתתפים ״לא זה לא״, ״לא, אנחנו לא שקופות – נשים עושות מהפכות״, ״נלחמות ונלחמים באלימות כלפי נשים״, ״נלחמים ונלחמות בהשתקת הנפגעות״ ו״לא הולכות לשתוק יותר – דם נשים אינו הפקר״.

צילום: דוברות שדולת הנשים בישראל
צפו בקטע וידאו מהצעדה | צילום: דוברות שדולת הנשים בישראל
בעצרת המחאה, שהתקיימה ברחבת סינמטק תל אביב, הציגה העיתונאית עינת פישביין את הפעילות הפמיניסטיות שעלו לבמה בזו אחר זו והעלו את דרישותיהן המפורשות מהמדינה על מנת לשים סוף לתופעת האלימות המגדרית והאלימות המינית, בין המפגינות דברו:
מרים שלר, מנהלת מרכז הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית בתל אביב: ״המפתח לשינוי חברתי הוא חינוך. אני דורשת ממך, שר החינוך נפתלי בנט, לחייב את כל המורות והמורים לעבור הכשרה בנושא איתור וזיהוי ילדות וילדים, נערות ונערים שנפגעים מינית, כי גם היום בשנת 2017 מערכת החינוך שלנו לא מחייבת ולא מעמידה לרשותם שום הכשרה בתחום. וכי בממוצע יושבים בממוצע 5 ילדים נפגעים בכל כיתה. אני דורשת ממך שר החינוך לוודא כי כל נערה ונער יעברו סדנאות למניעת אלימות מינית כי מעל 60% מהנפגעות והנפגעים הם קטינים ובהעדר חינוך מתאים רבים מהם ישאבו לתוך מעגל הפגיעה. העתיד נמצא בידיים שלך, נפתלי בנט״.
עו״ד מיכל גרא מרגליות, מנכ״לית שדולת הנשים: ״אנחנו מדינת ביטחון. קמים בבוקר עם ביטחון, הולכים לישון עם ביטחון. אבל איפה הביטחון של אזרחיות המדינה? שר הביטחון דורש תוספת של 4.8 מיליארד ₪ לתקציב הביטחון. אנחנו דורשות ביטחון. ביטחון ברחובות, במקום העבודה ובבית״.
עו״ד גבי לסקי, חברת מועצת עיריית תל אביב ויו"ר הועדה לשוויון מגדרי בעיר: ״אני דורשת מכל ראשי הערים ומכל חברות וחברי המועצה בישראל, שלא לתת רישיונות ולדאוג לסגור את כל מועדוני החשפנות בערים שלכם, מאחר ולא מדובר בעסקים לגיטימיים אלא במקומות בהם מסרסרים ופוגעים בנשים״.
תמר שוורץ, מנכל"ית "רוח נשית": ״אנו דורשות מהממשלה להקצות תקציבים לשיקום כלכלי של נשים נפגעות אלימות ובכך לסייע לנו לעצור את מעגל הקסמים האכזרי שבו יוצאות מקלטים נאלצות לחזור לבן הזוג האלים עקב תלותן הכלכלית בו״.
המאבק באלימות כלפי נשים הולך ומתחזק עם השנים. אך המצב רחוק עדיין מלהיות מתוקן בעוד נשים אינספור נפגעות ונתקפות מינית ואף נרצחות בעשרותיהן מדי שנה. איך ניתן לחיות במדינה בה אין את הזכות הבי\סיסית ביותר לחיים וחיים בבטחון.
צפו בסיקורינו של הפגנות נוספות שנעשו השנה כדי להלחם באלימות נגד נשים: