ידיעה כתובה |

: הוקמה שדולה בכנסת למען עתיר אום אלחיראן

חברה נכתב על ידי

תושבי הכפרים הבדואים הבלתי מוכרים עתיר ואום אלחיראן קיוו כי בג"צ יחליט לקיים דיון נוסף לגבי עתיד כפריהם וימנע את פינויים לטובת הקמת הישוב היהודי חירן. בשבוע שעבר (17/1/2016) הותירו שופטי בג"צ את החלטתם הקודמת על כנה וקבעו כי ניתן לפנות את הכפרים ולעקור את תושביהם.

בעקבות החלטה זו הוקמה היום בכנסת שדולה שמטרתה להוביל את המאבק למען עתיר אום אלחיראן. בדיון השתתפו כל חברי הרשימה המשותפת, ח"כ תמר זנדברג וח"כ עיסאווי פריג' (מרצ) וח"כ חיים ילין (יש עתיד).כמו כן השתתפו תושבים ותושבות מעתיר אום אלחיראן. בדיון אמר ח"כ ג'מאל זחאלקה כי הרשימה המשותפת מגוייסת גיוס מלא להגנת אום אל חיראן.

צפו בקטע מדברי ח"כ זחאלקה (צילום: יהודית אילני)

ביום רביעי הקרוב תוגש הצעת חוק של ח"כ חנין זועבי לתיקון חוק הרשות לפיתוח הנגב.. ההצעה מבקשת לבטל את החוק, כיוון שאין לטענתה הצדקה לרשות לפיתוח הנגב אם כל עשייתה היא ייהוד הנגב, ואין תקציבים המופנים לתושבים הבדואים.

לכתבות נוספות על מאבק תושבי עתיר אום אלחיראן:

משה במקום מוסא, חירן במקום אום אלחיראן (לדף הכתבה ») ( Available in English » )

תושבי עתיר אום אלחיראן תחת צווי הריסה ואיום להעיקר בפעם השלישית כדי שיוכלו לבנות על חורבות בתיהם יישוב יהודי.
הופק ע"י: | עלה ב: 10/06/2015

רוצים להרוס להייפא את הבית (לדף הכתבה ») ( Available in English » )

מספר ארגונים ועמותות ישראליות ארגנו אירוע סולידריות עם הכפר אום אל חיראן וניסו להביא "אחווה, שותפות ותקווה לחברה אחרת ולשלום מול כל העננה מסביב". המבקרים היהודים קיבלו הצצה של שעות ספורות לחיים בלי תשתיות מים וחשמל, בלי כבישים סלולים ובקיצור - חיים ללא הכרה מהמדינה. לראיון ברדיו כל השלום על הכתבה.
הופק ע"י: | עלה ב: 03/11/2015

  כתבות ווידאו שחבל לפספס