ידיעה כתובה |

: הפרה של חוקי הנוער?

מדינה נכתב על ידי

האם ישנה הקפדה על חוקי הנוער רק כאשר מדובר ביהודים?

חוקי הנוער אוסרים על פרסום זהותו של קטין החשוד בפלילים וקובעים שאת משפטו יש לנהל בדלתיים סגורות. תפקידן של הוראות החוק הללו הוא להגן על הקטינים\נות ועל בני משפחותיהם מפני מעשי נקמה וסטיגמות ולאפשר את שיקומו של הקטין או הקטינה אחרי שיסיימו לרצות את העונש שקיבלו.

לאחרונה נראה כי החוק לא מגן על כולם וכולן. בתקופה זו התקשורת מפרסמת שוב ושוב שמות, תמונות ופרטים מזהים של קטינים וקטינות פלסטיניים שהיו מעורבים וחשודים בביצוע פיגועים. האגודה לזכויות האזרח בישראל פנתה במכתב בתאריך 08.11.15 לנשיאת מועצת העיתונות, השופטת בדימוס דליה דורנר, כדי שיזכירו לכלי התקשורת את האיסור לפרסם פרטים של קטינים החשודים בפלילים.

הפרת החוק נמשכה בקרב כלי התקשורת ושבוע שעבר, 26.11.15, פנתה האגודה לזכויות האזרח ליועץ המשפטי לממשלה ולפרקליט המדינה במכתב שניסחה עו"ד טל חסין על מנת לעצור את התופעה לפני שתשתרש ותהפוך לנורמה. במכתב ניתנו שלל דוגמאות מאתרי תקשורת מרכזיים לכתבות בהן פורסמו פרטים אודות קטינים.

באגודה לזכויות האזרח מודעות ומודעים לכך שהממשלה עצמה הפרה את החוק כשהפיצה את תמונותיו של קטין בן שלוש עשרה שהיה מעורב בפיגוע בפסגת זאב. לטענת האגודה: "לשכת ראש הממשלה הורתה לצלם את הקטין בבית החולים והפיצה את התמונות, משרד הבריאות איפשר את הצילום ומשרד החוץ פרסם סרטון מבית החולים כחלק ממערך ההסברה הישראלי ובתגובה להאשמות הרשות הפלסטינית כי הוא נהרג." עם זאת, טוענים וטוענות באגודה כי הדבר "אינו נותן את האות להפרה גורפת וכללית של החוק".

לקראת סיום המכתב נאמר: "החוק מחייב, כי אותה הקפדה יתרה על חוקי איסור הפרסום הניכרת בדיווחים אודות קטינים עוברי חוק יהודים (וראו להשוואה דיווחים אודות כתבי אישום ומעצרים מנהליים של קטינים תושבי התנחלויות החשודים במעורבות בפשיעה לאומנית, וידיעות אודות מעצר קטינים מנוער הגבעות), תחול גם כשמדובר בקטינים פלסטינים."

אוקטובר 2000 (וחמש עשרה?) (לדף הכתבה ») ( Available in English » )

15 שנים עברו מאז מאורעות אוקטובר 2000 ותחילתה של האינתיפאדה השנייה. אז פרצו הפגנות המוניות בישראל ובשטחים בדרישה לשים סוף לאפליה ולדיכוי הלאומי. ההפגנות, גם בתוך הקו הירוק, נתקלו בדיכוי קטלני- 13 מפגינים ערבים-פלסטינים נהרגו מאש כוחות המשטרה והצבא. היום, 15 שנים אחר כך, האפליה והדיכוי הלאומי נשארו ואיתם גם הזעם וההתנגדות. מה השתנה? מה לא השתנה? ולאן כל זה הולך? לראיון ברדיו כל השלום על כתבה זו.
הופק ע"י: | עלה ב: 26/10/2015

 
 

הוספת תגובה לכתבה

  כתבות ווידאו שחבל לפספס