בועדת הכלכלה נשמעו קולות נגד הרפורמה בתעשיית בשר העוף: תפגע בבעלי החיים ובחקלאים.
חברי ועדת הכלכלה הביעו התנגדות לרפורמה שמקדם משרד האוצר בתעשיית בשר העוף במסגרת חוק ההסדרים. חברי כנסת מימין ומשמאל קראו לביטול הרפורמה, משיקולים של זכויות בעלי חיים ותזונה בת-קיימא. ארגוני זכויות בעלי חיים מוסרים כי הרפורמה תביא להרג מיותר של כעשרים מיליון בעלי חיים בשנה.
לצפייה בסיקור של צעדת בעלי החיים 2015:
ועדת הכלכלה של הכנסת קיימה אתמול, 21.10.15, דיון ברפורמה בתעשיית בשר התרנגולים, שמקדם משרד האוצר במסגרת חוק ההסדרים. הרפורמה מציעה לבטל את התכנון הכמותי המווסת את "ייצור" האפרוחים במדגרות בהתאם לדרישות הצרכניות. כלומר, לבטל את התאמת כמות האפרוחים לביקוש בשוק. מבחינת משרד האוצר, זהו ניסיון ליצור עודפי אפרוחים אשר, לטענתם, יורידו את המחירים בשוק. חברי השדולה החקלאית בכנסת הציגו את ההשלכות של הרפורמה על הפגיעה בחקלאים, והציגו נתונים לפיהם הרפורמה לא תביא להוזלת מחירי העוף לצרכן, שכן המחיר נקבע על-ידי רשתות השיווק. שורה של חברי כנסת הציגו את השלכות הרפורמה על בעלי החיים. חברי כנסת שנכחו בדיון, הן מהקואליציה והן מהאופוזיציה, הביעו התנגדות לרפורמה.
יושב ראש הוועדה, חבר הכנסת איתן כבל, אמר ששינוי במבנה תעשיית העוף לא יעבור ללא הסכמה של כל הצדדים, תוך התחשבות בצרכי הצרכנים, בצרכי החקלאות ובהשלכות על בעלי החיים. חבר הכנסת איציק שמולי, ראש השדולה לזכויות בעלי-חיים, וכן חברי הכנסת תמר זנדברג, דב חנין, יעקב פרי ונורית קורן, עסקו במשמעות של "עודפים" בתעשיית בשר העוף: בין חמש עשרה לעשרים מיליון אפרוחים בשנה, שיושמדו על אף שאין ביקוש צרכני לבשרם.
"בניגוד לענפים אחרים, בענף העוף מדובר בבעלי חיים, והשמדה של עשרים מיליון אפרוחים נוספים היא בהחלט שיקול. האוצר עצמו מדבר על הורדת מחיר של 10-20%, זה מספר שאפשר להגיע אליו באמצעות הסכמה עם החלקאים שתביא אותם לוודאות וגם תמנע הרג נוסף של בעלי חיים." (חברת הכנסת תמר זנדברג)
לקריאה נוספת על "רפורמת העודפים" : "ריקוד הציפורים" למען זכויות בעלי החיים
יש משהו מטריד במכבסת המילים הזו שהופכת את בעלי החיים למוצר לכל דבר ועניין. הרי אפרוחים הם לא באמת "עודפים" כי הם לא חפצים דוממים. הם חיים, נושמים מרגישים ומושפעים מההחלטות שלנו. והשימוש בשפה מחפיצה עוזר לנו להשקיט את המצפון ולשכוח את זה.
מ"אנונימוס" ומ"תנו לחיות לחיות" מסרו: "אפרוחים אינם מוצרים דוממים, והמשמעות של 'עודפי יצור' בתעשיית הבשר היא סבל בלתי נתפס של יצורים חיים, שאין ביקוש צרכני לבשרם. לציבור הישראלי אכפת מבעלי חיים – רק לפני כמה שבועות יותר מ-10,000 אנשים השתתפו במצעד בעלי החיים ודרשו לחזק את ההגנה על בעלי החיים. בדיון בוועדה, חברי כנסת מכל הקשת הפוליטית העבירו מסר ברור לפקידי האוצר: רפורמות כלכליות צריכות לספור גם את בעלי החיים, ולהתמודד עם הבעיות האמיתיות של משקי הבית בישראל – כשמחירי הירקות הם שמאמירים ועגבניות הופכות למוצר לעשירים, הגיע הזמן לגבש מדיניות מזון ארוכת טווח, שמתחשבת בבעלי החיים, בסביבה ובבריאות הציבור."
הוספת תגובה לכתבה