מחאה יצירתית: פעילים למען זכויות בעלי חיים יבצעו היום את "ריקוד הציפורים" בקניון בתל אביב. המטרה הינה העלאת מודעות להרג של עשרים מיליון אפרוחים בשנה הצפויי להתרחש בעקבות הרפורמה של משרד האוצר. ההשלכות של הרפורמה על בעלי החיים שקולות לכך שכל הצמחונים במדינה יהפכו לאוכלי בשר.
צפו ב"פלאש מוב" דומה של "ריקוד הציפורים" שבוצע בדיזינגוף סנטר בתל אביב.
אולם, שר האוצר משה כחלון מתכנן לבטל את ההסדר למניעת עודפים בענף בשר העוף, דרך סעיף בחוק ההסדרים, וכך למנוע כל אפשרות לוויסות כמויות האפרוחים בענף. הדבר יביא לגידול דרמתי של כעשרה אחוזים במספר בעלי החיים בתעשיית המזון בישראל מבלי שיש ביקוש בשוק לכמות בסדר גודל זה של אפרוחים. מבחינת משרד האוצר, זהו ניסיון ליצור עודפי אפרוחים אשר, לטענתם, יורידו את המחירים בשוק. פעילי זכויות בעלי החיים טוענים כי מדובר בלמעלה מעשרים מיליון אפרוחים עודפים שיעברו כל שנה את מסלול הייסורים שכולל בקיעה במדגרה, חיים קצרים בלול הצפוף ושחיטה. חלק מהאפרוחים האלה לא ישרדו את התנאים הקשים בלולים, וימותו טרם יועמסו לשחיטה.
צפו בסיקור שלנו להפגנה יהודית ערבית למען זכויות בעלי החיים:
בשבועות האחרונים מתנהל קמפיין של ארגוני זכויות בעלי חיים נגד הרפורמה שמתכנן השר כחלון. במקביל, גם חקלאים ונציגיהם פועלים נגד הרפורמה המתוכננת, אשר עשויה להביא רבים מהם לפשיטת רגל.
יסמין בן צבי, פעילה למען בעלי חיים המשתתפת בארגון ה"פלאש מוב": "נמשיך לרקוד עבור בעלי החיים בכל מקום ובכל זמן. לא ניתן לרפורמה הזאת לעבור, כי משמעותה להרוג מיליוני בעלי חיים – כשאין צרכנים שמבקשים את ההרג המיותר הזה. אפרוחים הם לא זבל".
ההסברה והקמפיינים למען זכויות בעלי החיים נוגעים בטווח רחב של פעולות. על חלקן יש ביקורת רבה בטענה כי הן קיצוניות ופוגעניות. באופן יחסי נראה שפעולה מסוג זה יכולה להעלות מודעות, למשוך תשומת לב ובמקביל לא להיחשב לפוגענית.
הפעולה תתבצע בשעה 18:00 בקניון בתל אביב.
הוספת תגובה לכתבה