יום שלישי   12-11-2019
תמלול הכתבה: תפריט טבעוני חדש ב"בר קיימא"

יגאל רמב"ם: אז המקום הזה הוא בית של קהילה. הוא בית של קהילה טבעונית, של אקטיביסטים, חברתיים, כלכליים, אנשים שגרים בשכונה וכן הלאה. נכון להיום יש 420 שותפים שהם בעלי מניות בבר קיימא, כל אחד יכולים להיות שותף. בעצם עלות מניה היא 1000 שקלים ועל הגג אנחנו מגדלים מזון, נענע מרווה שאתם תטעמו במאכלים זה מהגג.אם העסק הזה היה עסק קפיטליסטי והיה סופג את ההפסדים והטעויות שבצעם עשינו בשנה האחרונה, הוא כבר מזמן היה נסגר. מכיוון שזה עסק שיש פה קהילה שרוצה בו, שצריכה אותו, שהוא חשוב לה מעבר לבירה זולה ולאוכל טעים ובריא, אלא זה מוקד – זו הסיבה שהמקום הזה מחזיק מעמד. יש לנו עוד שתי אחיות קטנות את "קפה חברותא" בקריית שמונה שמתנהל כקואופרטיב, את הסלון המחתרתי בשכונת בת גלים בחיפה, יש בדרך בית קפה בשפירא שכרגע מתעורר ובדרך לשם ואת קואופרטיב "המפלצת" בקריית יובל בירושלים.

אילן ינון: פתחנו חנות שזו עוד נישה, עם חלק מהמוצרים – מוצרים שאנחנו מייצרים כאן. שלושה סוגי גבינות בעצם תחליפי גבינה’ ממרחים שאנחנו עושים משקדים, מקשיו ומטופו עם חלב סויה. מלפפונים חמוצים, ירקות שאנחנו מחמיצים ומוכרים. בעתיד יהיו פה עוד מוצרים שלנו. אנחנו מתפעלים אירועי קייטרינג פה ושם, ואנחנו מקימים את הענף הזה כעוד מחלקה עסקית.

אילן פלד: זה הטיריונים למשל: זה טורטיות מגולגלות עם פטה שקדים, פלפל קלוי, חסה, בטטה ובצל ירוק. לא לנסות להביא רכז עגבניות של חברה שמתיימרת להיות איזה משהו שזה טרי וזה זול, אבל מביאים את זה מאיטליה, שסינים קטנים שוחטים את העגבניות ביפן. עושים פה את הקטשופ בעצמנו, עושים את הממרח שומיונז פה בעצמנו. המוטו שלי, או שלנו, זה לתת לירקות לדבר, ללחמים עצמם, בלי כאילו להוסיף יותר מידי, כמעט בלי לתבל, כמעט בלי לבשל זהו.

סוף תמלול הכתבה: תפריט טבעוני חדש ב"בר קיימא"
 
 

הוספת תגובה לכתבה

כתבות ווידאו חדשות מערוצי הטלוויזיה החברתית