לפי הערכות, כעשרת אלפים נשים מועסקות בזנות בישראל, חלקן הגיעו לישראל כדי שיסחרו בהן למטרות מין. הוועדה לקידום מעמד האישה תדון ביום שני הבא (12/10/15) בשעה 10:00 בשאלה האם המדינה עושה די כדי להילחם בתופעה.
על פי ידיעה באתר e.part, סקר שערך משרד הרווחה בשנה שעברה, מצא ש-83% מהציבור חושבים שהמדינה צריכה לפעול יותר לצמצום ממדי הזנות, אך רק 42% מהמשיבים סברו כי יש להעניש את לקוחות הזנות, ו- 59% סבורים כי יש למסד את הזנות. רוב מוחלט מהנשאלים העריך שנשים העוסקות בזנות סובלות מנזק גופני ונפשי חמור.
בעשורים הקודמים פשתה בישראל תופעת סחר בנשים. לפי הערכות המשטרה, בתחילת העשור הקודם שהו בישראל כ-3,000 נשים זרות שנסחרו למטרות זנות. מאמץ משותף הן במישור החקיקתי, והן במישור האכיפה, הצליחו לפי הערכות לצמצם באופן משמעותי את היקף הסחר בנשים.
ובכל זאת, כאמור, אלפי נשים עדיין בישראל עוסקות בזנות, ורבות מקורבנות הסחר בנשים נותרו בישראל, כשהן זקוקות לסיוע משמעותי כדי להשתקם, בין היתר במישור הסוציאלי והבריאותי.
הצעת חוק הפללת לקוחות זנות עלתה לדיון כבר מספר פעמים בעבר, אך המדיניות הנוכחית בישראל נמנעת מהפללת הלקוחות עצמם – אלא רק את אלה המשדלים לזנות. כמו כן, ארגונים חברתיים שונים מבקרים את העובדה שלא קיים סל שיקום ייעודי לנשים שעסקו בזנות, בעיה שכבר הכירו בה במשרד הרווחה. ביום שני, 12/10/2015, תדון הוועדה לקידום מעמד האשה בכנסת בנושא הזנות ובשאלה מה אפשר לעשות כדי להילחם בתופעה.
הוספת תגובה לכתבה