ועד עובדי מגה מבקש להכריז על סכסוך עבודה ולפנות לבית הדין לעבודה עקב הפרות חוזרות של הוראות ההסכמים הקיבוציים בחברה
יו"ר הוועד, אייל אלי: "הרעת תנאי העובדים וההפרות הבוטות של ההסכם הקיבוצי, יחד עם חוסר יכולת להידברות ושיתוף פעולה מצד ההנהלה, מאלצים אותנו לנקוט במהלכים שיגנו על העובדים"
עובדי מגה מגישים בקשה לאישור הכרזה על סכסוך עבודה בחברה, ואף שוקלים לפנות לבית הדין לעבודה, זאת בשל הרעה בתנאי העסקת העובדים. הנהלת החברה החליטה באופן חד צדדי למנוע מהעובדים ימי נופש, מענקים, גיבושים והטבות נוספות שהיו נהוגות בחברה מזה עשרות שנים ומעוגנות בהסכם הקיבוצי ומעסיקה עובדים בחוזים אישיים. לצד הפרת ההסכם הקיבוצי, החברה צמצמה את כוח האדם, ויצרה עומס כה רב על העובדים, שנמנעת מהם יציאה להפסקות.
כל ניסיונות ההידברות של הוועד עם ההנהלה לא הועילו, ההנהלה מסרבת לדון בפגיעה בזכויות העובדים ותנאי העסקתם. חמורה במיוחד העובדה כי ההפרות מבוצעות במהלך מו"מ שנועד להביא לשיפור מצבה של החברה, לאחר שנים רבות בהן לא נחתם הסכם לתוספת שכר. את מייצגת עו"ד נאוה פינצוק-אלכסנדר ומלווה ע"י פרופ' ירון זליכה.
יו"ר הוועד, אייל אלי: "המחסור בכוח האדם מביא למצב אבסורדי ובלתי מתקבל על הדעת, שעובדים לא מורשים לצאת להפסקת. ההנהלה מסרבת להידבר עם העובדים ומתנהלת בחוסר תום לב. חזרנו עשרות שנים אחורה ולא נסכים להפרת זכויותיהם של העובדים", עוד מוסיף אייל אלי: "ההנהלה לא פועלת בשיתוף פעולה עם הוועד ולא מתייעצת ומשתפת בדבר תכניותיה העתידיות, יוצרת מלחמת התשה מול העובדים הוותיקים על מנת שירימו ידיים וילכו הביתה מחוסר ברירה. הרעת תנאי העובדים וההפרות הבוטות של ההסכם הקיבוצי, יחד עם חוסר יכולת הידברות ושיתוף פעולה מצד ההנהלה, אילץ אותנו ללכת על מהלך של הכרזה על סכסוך עבודה".
הוספת תגובה לכתבה