ידיעה כתובה |

: פסטיבל סולידריות מגיע לקריית שמונה

חברה נכתב על ידי

פסטיבל סולידריות לקולנוע, אקטיביזם וזכויות אדם, שמתקיים מדי שנה בסינמטק תל אביב, פותח בסדרת אירועים בפריפריה ללא תשלום בשיתוף ובתמיכת ארגון 'מזון', שיכללו הרצאת רקע, הקרנה של סרט באורך מלא ודיון קולנועי עם יוצרים ופעילים חברתיים. המפגש הקרוב יתקיים ביום רביעי 13.9, בקפה חברותא בקריית שמונה, ויוקרן בו הסרט התיעודי "שביתה" של אסף סודרי ואמיר טאוזינגר. לאחר הקרנת הסרט יתקיים דיון עם הפעיל החברתי ברק כהן.

פסטיבל סולידריות הוא פסטיבל קולנוע שעוסק במאבקים חברתיים ופוליטיים ובקבוצות מוחלשות ומודרות. הפסטיבל, שהוקם לפני כ-7 שנים, מתקיים מדי שנה בסינמטק תל אביב וסדרת האירועים מהווה את צעדם הראשון בפריפריה. ארגון 'מזון' הוא ארגון יהודי אמריקאי בעיקרו שפועל למעלה מ-30 שנה למען צמצום הרעב בארה"ב וישראל. הארגון פועל בהשראת ערכים יהודיים, ופעיל בעיקר בתחום המשפטי לצמצום העוני.

בראיון עם דני וילנסקי, ממקימי פסטיבל סולידריות, הוא מספר על פעילות הפסטיבל בפריפריה ושיתוף הפעולה עם עמותת 'מזון'.

האם סדרת המפגשים הזו מהווה פעם ראשונה של פעילות מצד הפסטיבל בפריפריה?

"פעם ראשונה, כן. עד עכשיו אנחנו פעלנו בעיקר בתל אביב, זה פסטיבל שנתי בסינמטק. השנה, בנוסף לפסטיבל שיתקיים ב-2018 כרגיל, אנחנו מתחילים בפרוייקט הזה. עד עכשיו עיקר הפעילות הייתה סביב אירועי הפסטיבל. עשינו מדי פעם אירועים פרטניים, או בסינמטק או במקומות אחרים. מה שקורה כעת הוא שבעצם אנחנו מתחילים בפרוייקט חדש תחת הכותרת 'הזכות לחיים בכבוד'. אנחנו הולכים להקרין בערך 24 עד 30 סרטים עד ספטמבר 2018. הרעיון הוא לקיים במקומות שונים בפריפריה סדרות של הקרנות של סרטים חברתיים, דהיינו בין 4 ל-6 סרטים בכל מקום שאנחנו נגיע אליו, כל חודש לצורך העניין. את הסרטים נלווה בפאנלים, בהרצאות, בשיתוף הקהל עם יוצרים, פעילים חברתיים וכדומה. לדוגמה, לאירוע בקריית שמונה יצטרף אלינו ברק כהן, שבתום ההקרנה הוא ידבר עם הקהל."

צפו בכתבה על פסטיבל סולידריות האחרון שהתקיים במאי בסינמטק תל אביב:

50 שנות כיבוש ובמצפון נקי, האמנם? (לדף הכתבה »)(Available in English)

פסטיבל סולידריות לקולנוע וזכויות אדם מהווה פעולה אחת ברצף של מחאות נגד 50 שנה לכיבוש, אשר מנסות לסדוק במשהו את חגיגות איחוד ירושלים שמקדם הממסד, לצד פגיעה הולכת ומעמיקה בחופש האומנות והביטוי. הנה טעימה קצרה מהפסטיבל שהסתיים בשבוע שעבר (מאי 2017). ממפיק הפסטיבל נמסר, כי בקרוב ירחיב הפסטיבל את פעילותו וינדוד לאירועי הקרנה ודיון ביישובים נוספים בארץ.
הופק ע"י: | עלה ב: 18/05/2017

לאילו תגובות אתם מצפים? באילו נושאים תתמקדו בפריפריה?

"זו שאלה טובה, אנחנו לא יודעים לצפות את התגובות. בעצם הרעיון של פסטיבל סולידריות הוא לחבר מאבקים פוליטיים שונים למאבק אחד, דהיינו כיבוש, פליטים, המאבק המזרחי וכו'. המאבקים הללו הם מאבק אחד בעצם, רק שהאינטרס של הממשלה הוא מדיניות של הפרד ומשול ולשסות אוכלוסיות אחת בשנייה. אנחנו מאמינים שהכל הוא בעצם אותו מאבק ושהמאבק הוא לרווחת כלל האזרחים. בתל אביב אנחנו נותנים דגש מאוד מאוד גדול על הנושא של הכיבוש, אנחנו עושים גם במהלך הפסטיבל פרוייקטים עם ארגונים שמתעסקים בזה כמו בצלם, שוברים שתיקה, רופאים לזכויות אדם וכדומה. הפרוייקט פה הוא בעל אופי שונה. הוא עוסק אך ורק בקולנוע חברתי, בזכויות כלכליות, מתוך גישה שאומרת שעוני זה לא גזירת גורל אלא זה אנשים שחיים בצורה שהם חיים בגלל מדיניות והחלטה ממשלתית, ופרושה בפניהם כל הדרך להילחם על הזכויות שמגיעות להם ולהיאבק על הדברים שזו זכותם לקבל אותם. וזה בעצם הפרוייקט שלנו. זאת אומרת, הפרוייקט הוא בעצם לבוא, להגיע, להקרין סרטים, ולנהל דיאלוג פתוח עם הקהל."

תוכל להסביר יותר על שיתוף הפעולה עם ארגון 'מזון'? איך בעינייך מטרות הארגונים קשורות?

"הפרוייקט הזה נעשה בשיתוף ובתמיכת ארגון 'מזון'. בעצם, לולא 'מזון' הפרוייקט הזה לא יכול היה לצאת לפועל. 'מזון' תורמים להרבה מאוד ארגונים שעוסקים ברעב ובעוני מהצד החלוקתי והמשפטי, ואנחנו באים מכיוון אחר, דרך הקולנוע והאמנות. באמצעותם, אנחנו מנסים לפעול ולעשות מהם שימוש ציבורי אם אפשר לקרוא לזה ככה."

האירוע הקרוב, הראשון בסדרה, יתקיים בקפה חברותא בקריית שמונה, ברביעי ה-13.9 בשעה 19:30. הכניסה ללא תשלום על בסיס מקום פנוי. לפרטי האירוע בפייסבוק.

  כתבות ווידאו שחבל לפספס