ידיעה כתובה |

: לומדים לשלום עם סמי עוואד

חברה נכתב על ידי

 סבב האלימות הנוכחי ואוזלת היד של המנהיגים בקידום פשרה מעצימים את הייאוש ואת תחושת חוסר האונים. האסטרטגיה של מאבק לא אלים מציעה אלטרנטיבה לפעולות אלימות כנגד סיטואציה דכאנית, כמו גם לקבלה פאסיבית וחוסר מעשה. אי אלימות כוללת מגוון מנגנוני פעולה עממיים החותרים להשגת שינויים חברתיים או פוליטיים עמוקים.

ד"ר סמי עוואד, פעיל פוליטי פלסטיני ותיק, אשר ייסד ב-1988 את "Holy Land Trust" כדי לקדם התנגדות פלסטינית לא-אלימה כנגד הכיבוש הישראלי, ידבר בערב "לומדים לשלום" על תפישתו את הקונפליקט הישראלי-פלסטיני ועל המשמעויות והדרכים האפשריות למאבק לא-אלים, ישראלי ופלסטיני, במסגרתו.

לומדים לשלום עם עמי איילון (לדף הכתבה »)

"לנו יהיה ביטחון כאשר להם תהיה תקווה". ביום שלישי האחרון (15/9/2015), קיים עמי איילון הרצאה שכותרתה "האם יציאה מהשטחים תיצור 'חמסטאן' בגדה". במהלך ההרצאה דן עמי איילון (לשעבר - ראש השב"כ, חבר כנסת ומיוזמי "המפקד הלאומי"), במשמעויות הביטחוניות של המשך הכיבוש ובאפשרויות של הגעה להסכמה והסדר בין הצדדים. ההרצאה התקיימה בתאטרון הערבי-עברי ביפו, במסגרת סדרת המפגשים "לומדים לשלום" של תנועת "לוחמים לשלום".
הופק ע"י: | עלה ב: 17/09/2015

לאחר ההרצאה ייערך פאנל עם חברים ישראלים ופלסטינים בתנועה.

האירוע יתקיים ביום ב' 30.11.15 בשעה 20:00 בשד' רוטשילד 11, קומה ב',  תל אביב (נציגות קרן לוקסמבורג בישראל). הכניסה חופשית. הערב יתנהל בחלקו באנגלית (תרגום לעברית יהיה זמין בהתאם לדרישה)

 

  כתבות ווידאו שחבל לפספס