"קואליציית המסיק" מזמינה אתכם לעזור לחקלאים פלסטינים במסיק הזיתים השנתי בכפרים ג'יוס ופרעון בגדה המערבית.
ההשתתפות במסיק תתקיים בסוף השבוע הקרוב 23-24.10.15 ומתאימה גם לילדים ולמשפחות. כבכל שנה יצאו עשרות פעילים ותושבים יהודים מאזור המרכז אל הכפרים ויתרמו את חלקם בעבודת המסיק.
בשל הגבלות הצבא והתנכלויות המתנחלים, מתקשים חקלאים בכפרים רבים בגדה המערבית לעבד את אדמותיהם ולעבוד בהם. נוכחות ישראלים בשטח עוזרת לעיתים למנוע את גירוש החקלאים ע"י הצבא והמתנחלים ומאפשרת לחקלאים להשלים את המסיק בבטחה.
מהכפר פרעון, שמדרום לטול-כרם, צפונית לעיר טייבה בישראל, הופקעו אדמות לשם בניית גדר ההפרדה, וחלק אחר של אדמות הכפר נותר מצידה השני של הגדר. בכרם הסמוכה לטייבה גדלים מעל 1,000 עצי זית וחקלאים מבקשים עזרה עקב מחסור בידיים עובדות וכדי לסיים את המסיק במועד. הכפר ג'יוס נמצא באזור קלקליה, לא רחוק מכפר סבא וגם הוא נפגע מתוואי גדר ההפרדה אשר מפרידה בין תושבי הכפר לאדמותיהם החקלאיות.
לפרטים נוספים והרשמה להסעות: עודד אפרתי-052-3285567. יעקב-050-5733276. דוא"ל: manor12@zahav.net.il
הוספת תגובה לכתבה