בכנס חירום לאמנים פלסטינים נאמר: "נשקול הוצאת יצירות מסל התרבות".
כ- 150 אמנים פלסטינים ועובדים במוסדות תרבות ארגנו אתמול בצהריים, שבת 20.6.2015, כנס חירום באולם תיאטרון אל-מידאן שבחיפה במטרה לגבש עמדה מאוחדת נגד ההחלטות האחרונות שנקטו "גורמי השלטון", לפי הגדרתם של מארגני המפגש, נגד מוסדות תרבות ואנשי תרבות פלסטינים. יוזמי האירוע אומרים כי "החלטת משרד התרבות, משרד החינוך ועיריית חיפה להקפיא את תקציבי תיאטרון אל-מידאן על רקע הפקת ההצגה 'הזמן המקביל', שמביאה את סיפורם של אסירים פלסטינים, הייתה טריגר להתכנסות זו אך אין היא הסיבה היחידה, אלא גל ההתקפות הממסדיות נגד מוסדות תרבות ויוצרים פלסטינים". בישיבה השתתפו ארבעה חברי כנסת מהרשימה המשותפת, וכן מספר אמנים בראשם מוחמד בכרי במאי הסרט "ג'נין ג'נין"; סוהא עראף במאית הסרט "וילה תומה"; ומחזאי "הזמן המקביל", בשאר מורקוס. בתום הישיבה הוכרז על הקמת "הוועד העממי להגנה על תרבות פלסטינית".
בחלק השני של הדיון שנערך בדלתיים סגורות, עלו הצעות קונקרטיות בנושא הקמת קרן תרבות פלסטינית עצמאית, וכן הצעות אחרות שהוועד להגנה על התרבות הפלסטינית אמור לדון בהם ולפרסם המלצותיו בעניינן. בדיון הוזכרו שמותיהם של אמנים שהתפטרו מוועדת "סל-תרבות" וכן יוצרים שהוציאו את הצגותיהם מהסל. בימים הקרובים תפרסם הוועדה את השמות האלה לצד שמות של אחרים. כן תבחן הוועדה קריאה רחבה ליוצרים הפלסטינים להוציא את יצירותיהם מסל התרבות במקרה והצגת "הזמן המקביל" לא תוחזר לסל.
הבמאי והשחקן עאמר חליחל, אחד מיזמי האירוע שקיבל את פני המשתתפים אמר: "מוסדות השלטון כופות עלינו מערכה חדשה. המטרה היא לדחוק אותנו למצב של 'ערבים טובים', רוצים שנגיד שנודה לאדון על שאריות הלחם שגנבו ממו ידינו. הם רוצים 'מגזר ערבי' אסיר תודות לביטוח הלאומי, או לכל זכות שהשלטון מציג כצדקה. הם לא רוצים חברה שנאחזת בזכויותיה בשיניים, לא רוצים עם שאומר שזכויות הן לא טובה ולא צדקה. זכות היא זכות. הם לא רוצים חברה שחשה גאווה כלפי ההיסטוריה, הזהות, השאיפות המשותפות, והזיקה הבלתי מעורערת למולדת."
הוספת תגובה לכתבה