ביום חמישי הקרוב, 19.2.2015, יתקיים באוניברסיטת בן גוריון כנס איגוד המתכננים בשיתוף עם המחלקה לגיאוגרפיה ופיתוח סביבתי ועיריית באר שבע. סטודנטים מאוניברסיטת בן גוריון, פעילי תא "מגמה ירוקה" בקמפוס, יגיעו לכנס בכדי להציג למתכננים את הנזקים החברתיים והסביבתיים האדירים שהתכניות לפירבור הנגב, יגרמו לערים הקיימות.
הסטודנטים מתכוונים להחתים את המשתתפים בכנס על עצומת המתכננים – עצומה של אנשי מקצוע שתקרא לממשלה לעצור את תכניות הבנייה ההרסניות ולבחון מחדש את ההשפעות שהקמת ישובים פרבריים בנגב תגרום. מניסיון העבר אנו למדים כי ישובים פרבריים מחלישים את הערים שהם מוקמים לידם ומושכים מהן החוצה אוכלוסיה חזקה, כפי שקרה עם הקמת היישובים מיתר, להבים ועומר.
לפני חודשיים הביע רוביק דנילוביץ', ראש עיריית באר שבע, את התנגדותו הנחרצת לתוכניות "עשרות הישובים" ואף בעבר אמר כי הוא "מודאג מבריחת אוכלוסיות חזקות" אל מחוץ לעיר.
לפי תכנית המתאר הארצית מס' 35 משנת 2005, עיבוי וחיזוק של ישובים קיימים עדיף פי אלפי מונים על הקמת ישוב חדש – ועל כן לא ברור מדוע נוקטת ממשלת ישראל במדיניות שכזו לאחר שהשקיעה משאבים כה רבים ביצירת תכנית מתאר ארצית.
"מגמה ירוקה" בב"ש, פנתה לדנילוביץ' וביקשה כי, יזכיר בכנס לכל המתכננים שתכנון עירוני נכון נעשה קודם כל תוך שימור ודאגה לקיים. ובניית ישובים חדשים בנגב תפגע אנושות בבאר-שבע, בערד, בירוחם ובכלל ישובי הדרום.
קובי אוחיון, ראש תא "מגמה ירוקה" באוניברסיטת בן גוריון וממובילי המאבק בתוכנית עשרות הישובים:
"כשבן גוריון קרא לכולם להתיישב בנגב ולהפריח את השממה הוא בטוח לא התכוון לתוכניות עשרות הישובים. במקום לפתור את הבעיה מהשורש ולהשקיע בפיתוח התשתיות של הערים הקיימות, מציעים להקים ישובים נוספים שרק יגדילו את הפערים וישאירו את תושבי הנגב מאחור, אנחנו, הסטודנטים שבאו לנגב כדי לקיים את הצוואה של בן גוריון, לא יכולים לשבת מנגד ולא לעשות דבר ומצפים גם מהמתכננים להצטרף אלינו ולא לתת יד לתוכניות שיגדילו את הפערים החברתיים".
מתנגדים נוספים לתכנית מציינים כי חלק מהיישובים המתכוננים יוקמו על כפרים בדואים בלתי-מוכרים הנמצאים שם כבר עשרות שנים והתכנית נועדה לייהוד הנגב. כמו במקרה של היישוב היהודי חירן שהוקם על הריסות הכפר הבדואי הבלתי-מוכר אום אל חיראן.