כמו ב-3 השנים האחרונות, גם השנה מתארגנת "צעדת השרמוטות"-הפגנה נגד תרבות אונס והאשמת הקורבן שתתקיים ב-29.5.2015 בירושלים.
השם מגיע מהצהרה של שוטר בשנת 2011 בקנדה שאמר בנאומו על אלימות מינית כי "נשים צריכות להפסיק להתלבש כמו שרמוטות – אם אין ברצונן להיאנס". בתגובה התארגנו צעדות ה-slutwalk שמטרתן למחות בתוקף נגד התפיסה שנשים מביאות על עצמן אונס ואלימות מינית בגלל התנהגות או לבוש חשוף. בישראל, תורגם השם ל"צעדת השרמוטות" והוא יתקיים השנה בפעם הרביעית.
קיום הצעדה תחת השם הזה מעלה לרוב שאלה, גם בקרב התומכים בתכני המצעד, מדוע לקרוא למצעד בשם פרובוקטיבי ומעורר אנטגוניזם? השימוש במילה בהקשר של המצעד, הוא למעשה ניכוס המילה שרמוטה – מילה שלרוב משתמשים בה כלעג לנשים מיניות, או שמקיימות יחסי מין עם גברים רבים, ולכן גופן מותר. השימוש במילה זו משתנה במצעד והיא הופכת למילה שנשים יכולות להשתמש בה כדי להגדיר את עצמן כנשים שנהנות ממין ובכל זאת – גופן שלהן ונתון בלעדית לבחירתן. גם אם אני שרמוטה, עדיין אסור להטריד אותי.
מארגנות האירוע מדגישות כי למרות השם שיצא להפגנה, כמקום בו נשים צועדות בלבוש חשוף, אין ולא יהיה קוד לבוש לצעדה. כמו כן הן מוסיפות כי "הצעדה מיועדת לכל המגדרים ונועדה עבור כולן – מכל המינים, הנטיות והמגדרים – כולל חברות וחברי קהילת הלהט"ב וכולל גברים. גם גברים מוטרדים מינית. המאבק כנגד תרבות של אונס והטרדות הוא עבור כולם. כגבר אתה יכול לתמוך ולתרום עבור מאבק צודק למען נשים גם אם הנושא לא משפיע עליך ישירות.". כדי לאפשר לכולן להגיע לצעדה, הן פתחו בקמפיין גיוס המונים שיממן אוטובוס מתל אביב וחומרים לשלטים והן מבקשות עזרה בתרומה ובהפצתו.
בעמוד צעדת השרמוטות 2015 העלו סדרת מימים בהן אנשים שונים ענו על השאלה "למה אני צריך/ה את צעדת השרמוטות?". בעמוד ניתן לראות תשובות מגוונות, אולם כולן מדגישות את אותו המסר. לא משנה מה עשיתי, איך התנהגתי, או איך התלבשתי, אין לאף אחד זכות להטריד אותי, לגעת בי, להעיר לי, כי הגוף שלי הוא שלי.
יחד עם המים הופיע טקסט שכתבה אלונה: "למה? עדיין לא כל כך ברור לי. 3 גברים, קצת יותר מבוגרים ממני, ישבו משני צידי המדרכה. כשעברתי ביניהם אחד מהם החליט לצעוק לעברי "וואי וואי איזו שרמוטה" בליווי שריקה של אחד מחבריו המקסימים.
נפגעתי? לא. התרגלתי. זה בסה"כ עוד מקרה שמתווסף לרשימה ארוכה של עשרות חוויות מהשנים האחרונות. לשמוע הערות על גופי או לחוות נגיעות (לפעמים ברגל, בכתף, ומדי פעם בחזה או בישבן– תלוי במצב רוח שלהם ו"בנגישות") מגברים שזרים לי לחלוטין הפך לחלק מהשגרה.
ולכל אותם שינסו להגיד לי שפשוט "ככה הם מתחילים עם בנות"- תעשו ניסוי קטן. שרקו לאחותם כשהם בסביבה. אשמח לשמוע על החוויה.
אף אחת לא מבקשת את זה, אף אחת לא דורשת את זה, ולאף אחת זה לא מגיע."
כך נראתה צעדת הצרמוטות בשנה שעברה:
כדי לאפשר את קיום הצעדה בירושלים השנה, מארגני האירוע מבקשים עזה בתמיכה בפרוייקט מימון ההמונים שלהם.