ידיעה כתובה |

: אם מהגרת ובנותיה הפעוטות שוחררו מהכלא

חברה נכתב על ידי

אם ובנותיה הפעוטות שוחררו לחופשי, לאחר שנכלאו למשך 62 יום בכלא גבעון. האם, א', שוהה שלא כדין מאתיופיה נכלאה לפני חודשיים ביחד עם שתי בנותיה, הבכורה בת שלוש וחצי והקטנה בת שנה, לקראת גירוש מהארץ. אביהן של הילדות ובן זוגה של האם הוא מבקש מקלט מאתיופיה שכלוא למעלה משנה בכלא סהרונים, ומתנהל בעניינו הליך משפטי נפרד במקביל לנסיונות המדינה לגרש את האם. האם מדינת ישראל פועלת להפרדת משפחות מהגרים?

האם שוחררה לאחר פניות רבות שהגיש המוקד לפליטים ומהגרים לבית הדין לביקורת משמורת, שקיבל את טענות המוקד כי יש לשקול את טובת הילדות וכי אין אינטרס ציבורי להחזיק את המשפחה בכלא. האב, שלא הספיק לראות את בתו התינוקת משום שנולדה לאחר שנכלא, עדיין יושב מאחורי סורג ובריח.

כליאת ילדים במתקני משמורת היא אמצעי שאמור להיות מופעל רק במקרים שאין ברירה אחרת. בשנת 2013 מבקר המדינה העיר לרשות האוכלוסין וההגירה עוד בשנת 2013 על כך ש "רק במקרים שבהם אף לא אחת מהחלופות מתאימה, ייעשה שימוש במתקן המשמורת". בנוסף, נציגי שב"ס טענו בדיון הועדה המיוחדת לזכויות הילד בראשות ח"כ ד"ר יפעת שאשא ביטון בשבוע שעבר, שבית הכלא אינו מקום לילדים. יו"ר הוועדה קראה בתום הדיון למשרדי הממשלה לבחון ולאמץ חלופות למעצר בהקדם האפשרי, למצוא פתרון מיידי לאם ולבנותיה שהיו כלואות אז בכלא גבעון ולהמנע מהמשך כליאתם של ילדי מהגרים.

כלא סהרונים. (ארכיון).

"מר אדלשטיין, ראש מנהל אכיפה וזרים ברשות האוכלוסין וההגירה, הטעה את הוועדה לזכויות הילד וטען שחוק הכניסה לישראל קובע ששוהים שלא כדין יוחזקו במעצר עד לגירושם והפנה את האצבע המאשימה לכנסת בטענה שאין לו ולאנשיו סמכות לשחרר ילדים מכלאם." מסבירה סיגל רוזן, מנהלת מדיניות ציבורית במוקד לפליטים ולמהגרים. "השבתי למר אדלשטיין בדיון שהוא מטעה את הוועדה שכן החוק מקנה לממוני ביקורת הגבולות שתחת פיקודו שיקול דעת ואף מאפשר שחרור בגין גילם של הכלואים. טענתי שלא רק שממוני ביקורת הגבולות נמנעים באופן קבוע מלשחרר ילדים מכלאם, הם גם עושים כל שביכולתם על מנת למנוע את שחרורם על ידי ערכאות משפטיות. רק יומיים לאחר מכן, התייצב ממונה ביקורת הגבולות בדיון בעניינה של א. ושתי בנותיה הקטינות, עשה כמיטב יכולתו על מנת למנוע את שחרורה וכשהחליט הדיין על השחרור, עשה מאמץ נוסף לדחות את השחרור ביום אחד נוסף על מנת לאפשר למשרד הפנים לערער על ההחלטה ולמנוע את השחרור בכל זאת."

  כתבות ווידאו שחבל לפספס