ידיעה כתובה |

: לא להרס הכפר ח'אן אל-אחמר

מדינה נכתב על ידי

כל יום יכול להיות יומה האחרון של ח'אן אל-אחמר. לאחר שביהמ"ש התיר בחודש שעבר את הרס הכפר, ובכך אבד הסיכוי האחרון לעצור את המהלך במישור המשפטי, קואליציית ארגוני זכויות אדם קוראת לאזרחים להתנדב במגוון דרכים על מנת לעצור את ההרס. גירוש תושבי הכפר וההרס שלו צפויים לקרות מתישהו בחודש יוני, ומשמעות הדבר הזה היא שכל רגע התכנית עשויה להתבצע.

סיפורו של הכפר ח'אן אל-אחמר מתחיל בתחילת שנות החמישים, כאשר השבט הג'הלין הבדואי, שמוצאו באזור ערד, גורש ע"י המדינה לגדה המערבית, עד שבהדרגה התבסס באזור מעלה אדומים ומזרחה, בשולי בקעת הירדן. אחד הכפרים שהקים השבט, ח'אן אל-אחמר, הוקם במקור באזור שבו יושבת היום ההתנחלות כפר אדומים, וכאשר זו קמה גורשו תושבי הכפר כשני קילומטר משם, סמוך לכביש 1.

במסגרת מאמצי המדינה לספח את האזור בין ירושלים ומעלה אדומים (אזור E1), המדינה מייעדת את שטח האזור להקמת שכונה חדשה למעלה אדומים ולהקמת התנחלויות נוספות, כדי לייצר רצף טריטוריאלי יהודי בלבד בין העיר וההתנחלות, ובכך לנקות את השטח מפלסטינים ובדואים. על פי התכנון, המדינה תהרוס את בתי המשפחות בכפר הבדואי ותעביר אותן סמוך לאזור העירוני של אבו דיס, אזור פלסטיני שלא מוכן לקבל אליו את המשפחות הבדואיות. כמובן שגם הבדואים אינם מעוניינים לעבור לאזור עירוני, שיפגע בפרנסתם ובאורח חייהם. בתגובה לקריאות הבדואים לדיאלוג ומציאת פתרון המבוסס על הידברות, המדינה הודיעה מצידה שאינה תסכים לדון על פתרון אחר, ובכך משאירה את הבדואים דחויים משני הצדדים.

בכפר הוקם בית ספר אקולוגי למען ילדי הכפר, וגם הוא צפוי להיהרס. את בית הספר בנו התושבים בעצמם מצמיגים ובוץ לפני כעשור. הריסתו תפגע בילדי הכפר והאזור, ותמנע מהם את היכולת להתחנך כמו שאר הילדים בגילם.

אז מה ניתן לעשות? אפשר להצטרף למשמרות שהיית לילה בכפר, לחתום על העצומה של ארגון זזים, ולתרום כלכלית למאבק להשרדות תושבי הכפר בהדסטארט. ניתן לתרום גם ל"מטה הקואליציה", לחשבון מס' 119442 בבנק הפועלים, סניף 679. אפשר להתעדכן בפעילות בשטח בעמוד הפייסבוק שמרו על זכויות האדם של שבט הג'הלין.

מתוך מכתב גילוי הדעת של הארגונים המעורבים במניעת הרס הכפר: "ישיבתם של בני הג'הלין ושבטים נוספים באזור היא לצנינים בעיני ממשלת ישראל ומתנחליה המעוניינים ליצור רצף טריטוריאלי נקי מפלסטינים בין ירושלים למעלה אדומים כדי להרחיב התנחלויות ותיקות ולהקים נוספות – חדשות. גירוש תושבי ח'אן אל-אחמר פותח פתח לסילוקם בכפיה של כ- 3000 תושבים מבני הג'הלין, הכעאבנה וסוואחרה מהאזור.
בח'אן אל-אחמר מתגוררות 32 משפחות המונות 173 נפש, מתוכם 92 ילדים ובני נוער. המשפט ההומניטרי הבינלאומי קובע כי העברת אוכלוסייה בכפיה בשטח כבוש היא פשע מלחמה. אמנת ז'נבה קובעת שאסור למדינה כובשת להעביר את אוכלוסייתה לשטח הכבוש; זאת ואף זאת מתפקידו של הכובש לדאוג לרווחתם של אזרחי המדינה הנכבשת.
אנו קוראים למדינת ישראל להתעשת, לחזור בה מהכוונה לגרש את תושבי ח'אן אל-אחמר. אנו קוראים לשופטי בג"צ להגן על זכויות אדם של החלשים ולא לשמש כלי להכשרת עוולות המדינה בשטחים הכבושים. אנו קוראים לסולידאריות ישראלית פלסטינית – הצטרפו אלינו לפעילויות המתוכננות."

קואליציית ארגוני השלום וזכויות האדם כוללת את הארגונים הבאים: גוש שלום, ג'הלין סולידריתי, יש גבול, יש דין, לוחמים לשלום, שומרי משפט-רבנים למען זכויות האדם, שלום עכשיו, מחסום ווטש, פורום המשפחות השכולות הישראלי-פלסטיני, קואליציית נשים לשלום, קבוצת הכפרים,תורת צדק, רעך כמוך, תעאיוש.

 
 

הוספת תגובה לכתבה

  כתבות ווידאו שחבל לפספס