ידיעה כתובה |

: לא לדחות את חובת הנגשת מבני הציבור

חברה נכתב על ידי

היום (5.3.2018) בבוקר התכנסה וועדת העבודה, הרווחה והבריאות בראשות חבר הכנסת אלי אלאלוף בכדי לדון בדחיית ביצוע התאמות נגישות במבנים של רשות ציבורית בעוד כמה שנים, כחלק מהצעת החוק להתייעלות כלכלית (מתוך תיקוני החקיקה להשגת יעדי התקציב לשנת 2019).

מתוך כ-4,500 מבני ציבור שבאחריות הממשלה, בהם משרדי הממשלה, תחנות המשטרה ובתי משפט, כיום רק חצי מהם נגישים. זאת למרות שעבר מעל עשור מאז חקיקת פרק הנגישות בחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות ב-2005. נותרה פחות משנה למועד הסיום להנגיש 100% מהמבנים, שנקבע לנובמבר 2018. טיוטת חוק ההסדרים העולה לדיון בימים אלה כוללת דחייה של חובת הנגישות של מבני ציבור ממשלתיים מנובמבר 2018 לנובמבר 2021 (ובמקרים מסוימים עד 2023). זאת כיוון שהממשלה חוששת מתביעות בעקבות אי השלמת הנגישות בזמן.

הנגשה היא תנאי בסיסי לשילוב אנשים עם מוגבלות ואזרחים ותיקים בחברה הכללית, היא מאפשרת להם להגיע למיצוי יכולותיהם, לעצמאות, כבוד ושוויון. ללא נגישות, אין לאנשים עם מוגבלות יכולת להתנהל במרחב הציבורי. צעד זה מצטרף למגמה שאנחנו עדים לה בשנתיים האחרונות, של לחץ השלטון המקומי וגופים פרטיים לדחות את חובת הנגישות, ולצמצם את סמכויות האכיפה ואת חובות הנגישות. במקום שהממשלה תהווה חוד החנית במהפכת הנגישות, שהיא עצמה יזמה לפני יותר מעשור, היא מחפשת דרכים עוקפות כדי לעקר אותה מתוכן.

נתניה אומרת לא לנכים (לדף הכתבה ») ( Available in English » )

"בסך הכל הנכים רוצים להיות חלק מהאוכלוסייה, רוצים להגיע למרכז העיר. נוצר מצב שבו הם מרגישים כמו מצורעים שצריכים פשוט לא להגיע למרכז העיר." לא פשוט להיות מרותק לכיסא גלגלים בנתניה. חניות הנכים לא מותאמות לרכבים עם מעלית, שיפוע הכניסה לבית המשפט מסוכן וראשת העיר לא מוכנה לקיים דיאלוג עם התושבים.
הופק ע"י: | עלה ב: 22/11/2015

  כתבות ווידאו שחבל לפספס