עתליה בן-אבא, סרבנית מצפון, נכלאה בפעם השלישית ונידונה ל-30 ימי מחבוש נוספים. עד כה נכלאה עתליה כ-50 ימי מחבוש.
עתליה בן-אבא סירבה להתגייס לצבא מטעמי מצפון בפברואר האחרון. אז סירבו יחד איתה תמר אלון ותמר זאבי, אך הפעם היא נכנסת לכליאה לאחר ששתיהן כבר קיבלו פטור. צפו בהפגנת התמיכה בעתליה ביום הסירוב:
עתליה מספרת על החוויה בכלא הצבאי עד כה: "בכליאות הקודמות ניסיתי להיות כמה שיותר חיובית, להנות מהנוף היפה של הכרמל, הזריחות, נדידת החסידות והמפגשים המעניינים עם הבנות. אבל להיות חיובית דורש המון אנרגיה, ואני לא יודעת אם עדיין יש בי את האנרגיה הזאת. למרות כל החששות האלה אני אחזור, אני אחזור כי זה חשוב. חשוב כי המאבק הזה הרבה יותר גדול ממני, מהפחדים שלי ומהמציאות האלימה של הכלא. גם אם הגדרות והתיל מנסים לשכנע אותי שאין דבר מעבר להם. המאבק הזה הוא למען מיליוני אנשים שחיים פה. למען סיום הכיבוש, הדיכוי והאלימות".
ביום שלישי האחרון, ה-18/04/2017, הגיעו יחד עם עתליה תומכים ותומכות רבים שהפגינו בקריאות חזקות: 'די לכיבוש'. עתליה אמרה רגע לפני הכניסה לכלא: "זה מלחיץ אותי וזה מפחיד אותי כי אני גם יודעת למה אני הולכת להיכנס. אבל לראות את כולכם פה ולשמוע את המילים החמות והמחזקות של כולם, זה נותן לי המון המון כוח להמשיך ולעשות את הצעד הזה פנימה וגם לא לשכוח את הדבר הכל כך חשוב הזה שכולנו נאבקים ונאבקות נגדו, כי כל עוד הדיכוי ימשך, כל עוד הדיכוי של מיליונים של בני אדם יעבור בשתיקה, אנחנו נהיה חייבים להיאבק כי זה לא משהו שיכול להימשך".
עתליה נשפטה כעת לכ- 30 ימי מחבוש נוספים וצפויה להמשיך ולעמוד על סירובה.
הוספת תגובה לכתבה