ביום שלישי האחרון, ה-21/03/2017, התקיים דיון בכנסת על כוח עבודה בבתי אבות, האם לאפשר העסקת עובדים זרים בבתי אבות או אולי לשפר את תנאי העסקה של העובדים הישראלים?
בדיון שהתקיים בכנסת ישבו יחד ועדות העבודה והפנים בהצעה לבטל את האיסור על העסקת עובדים זרים בבתי אבות ולהתיר לראשונה העסקת אלפי עובדים זרים כפתרון למצוקת כוח האדם בהם. הצורך בשינוי כוח העבודה בבתי אבות עולה בעיקר עקב פרשת ההתעללות בקשישים בבית האבות בחיפה שהמחישה את המציאות הקשה ושמשהו צריך להשתנות. לכן עולה לדיון שאלת העסקת עובדים זרים כפתרון לחוסר העובדים בבתי אבות וכך לשפר את איכות החיים בבתי האבות.
אמאני קעדאן, שייצגה את ארגון העובדים 'מען', התנגדה נחרצות להתרת העסקת עובדים זרים בבתי אבות. לטענתה, ההתרה תביא לפגיעה נוספת במצבם ובמעמדם של העובדים המועסקים היום בבתי האבות ואף תסגור את הדלת בפניי אלפי עובדים ועובדות נוספות, במיוחד נשים ערביות. נציג ארגון בתי האבות ודוברים נוספים העלו כי יש מחסור חמור בכוח אדם בבתי אבות משום שעובדים ישראלים אינם מוכנים לעבוד בהם.

אמאני קעדאן בישיבת ועד רווחה בכנסת. צילום מתוך אתר מען.
קעדאן הגיבה לטענה זו כך: "אם תשפרו את תנאי העבודה והשכר ותתנו הכשרה מתאימה – תמצאו אלפי נשים ערביות לעבודה בבתי אבות, בנוסף לאלו שכבר עובדות בענף". עוד היא טוענת כי אם ישקיעו מאמץ ומשאבים לקידום והכשרת עובדות מישראל זה יפתור את מצוקת כוח האדם וגם יסייע בפתרון בעיית האבטלה והעוני.
מנהל בית אבות שנכח בדיון וח"כ אילן גילאון טענו, הפתרון אינו נמצא בהתרת עובדים זרים או באיסור העסקתם ועידוד מקומיים לעבוד במקומות אלו. הפתרון נובע בשינוי התקצוב של המדינה לטיפול בקשישים. התקצוב הלקוי של משרד הבריאות לעובד עומד על כ- 7,600 שקלים, אשר מכסה בקושי את תשלום שכר המינימום בלי כל תוספות ובלי שניתן לקדם את העובד או לפתח פעילויות נוספות בתוך בית האבות.
הוספת תגובה לכתבה