תמלול הכתבה: גינה קהילתית בבת ים
יונתן בראומן: מישהו מזהה מה יש פה? שתי שמות יש לזה, מחובר, איך? אמנון
-ותמר
נכון, אמנון ותמר, אלה אמנון ותמר אפשר לקחת כפות שתילה לדברים האלה ואז פשוט מאד אנחנו קצת נייפה את הערוגות האלה, בפרחים. אז בואו- רוני, אמרו, דוד, משה, קדימה בואו! להתחיל לקחת פה את הצמחים, אפשר להתחיל מזה.
תמר סדן לקס: הגינה בבת ים נולדה על מנת לאפשר לאנשים שעובדים במרכז התעסוקה לראות את כל תהליך הייצור. מהשלב שבו מייצרים את הצמחים באופן הטבעי ביותר ועד שנוצר הסבון באיכות הגבוהה ביותר והוא נמכר ללקוח שיהיה שבע רצון ממנו.
גילה נבו: העובדים פה הם מתמודדים שבעצם עוסקים בייצור של סבונים מחומרים טבעיים. והרעיון היה לשלב את הייצור החל משלב הזרע ממש להנביט את הצמח להגיע לשלב של מיצוי שמנים, לקחת את השמנים האלה לתוך הייצור עצמו. ועל הגג אנחנו יכולים לבצע סדנאות של שתילה וזריעה ובדיוק כמו שאנחנו רואים את המחזוריות השלמה של הצמח וכל התהליך שלו ככה הקהילה נכנסת לכאן, שותפה לנו בתהליך הזה.
מזי מארילנשנו: אנחנו מוגבלים אם אנחנו לא מכירים באנשים האלה כמו שהם ועוזרים להם להתקדם. כי אתה רואה אנשים שפחדו לעלות פה לגג ועולים פתאום, אנשים שפחדו לגעת במספריים וזה כיף זה באמת כיף לעבוד עם אנשים. ולראות אוכלוסייה אחרת במיטבה מה שנקרא כי יש פה אנשים איכותיים למרות כל המגבלות שאומרים שיש.
גילה נבו: עוזרים בגידול עוזרים בהנבטה נמצאים פה גם למען עצמם כי בסוף יש תוצרת ואפשר לקחת אותה ואפשר להשתמש בה. והיום אנחנו פתחנו את זה גם לשתילים מסוג אחר שהם לא רק צמחי תבלין ובישום. יש פה למעשה את כל המערכת ההידרופונית, העלים הירוקים ואפשר לקחת אותם לעשות מהם סלטים נהדרים ובאמת משתמשים בהם ביומיום.
תמר סדן לקס: בסופו של דבר הבנו שזה כבר לא מספיק לנו, שהגינה ומה שנוצר בה, הקסם שנוצר סביב העבודה בגינה יכול בעצם להוביל לשינוי הרבה יותר גדול והרבה יותר רחב אם נכניס לתוכו את השותפים הנכונים. בעיות חברתיות, בימים האלה הן בעיות מאד מאד מורכבות ואין דרך אחת או ארגון אחד או שיטה אחת לפתור אותן. הסיפור של הקולקטיב אימפקט הוא קודם כל להוריד את הג'אקט של האגו הוא קודם כל להגיד "צריך לעשות את זה ביחד". והשורה התחתונה שגם הרבה יותר כיף ביחד. העובדה שאנחנו מצליחים להביא לכאן כל כך הרבה גופים היא מחולל שמחה. החיבור עם החברה להגנת הטבע, שהביאה את הידע, החיבור עם קבוצת "מבנה", מקבוצת פישמן, שהביאו גם משאבים כספיים וגם שותפות אנושית . המבנה שבעצם ניתן ע"י עיריית בת ים שופץ ע"י הביטוח הלאומי ובעצם הפעילות שלנו שממומנת ע"י משרד הבריאות, יצרו ביחד איזה שהוא סוג של קסם שמאפשר היום לקהילה בבת ים לקחת חלק במשהו שהוא הרבה יותר מלגדל צמחים. שהוא באמת לחולל שינוי בחברה הישראלית באופן שבה היא מתייחסת לאנשים עם מוגבלויות ובעיקר עם מוגבלות נפשית.
סוף תמלול הכתבה: גינה קהילתית בבת ים
הוספת תגובה לכתבה