בעיות של דיור, תעסוקה וחובות כלכליים הפכו בשנים האחרונות לברירת המחדל של משפחות בעלות הכנסה מועטה, גם אם ברוב המקרים ישנם שני מפרנסים. כך אמרה מנכלי"ת "ידיד", שרי רבקין, בעקבונות ניתוח נתוני הפניות למרכזי הסיוע של העמותה לרגל יום האשה הבינלאומי.
עמותת "ידיד" פועלת 20 שנה בכל הקשור לזכויות האזרח, מימושן ודרכים לפתרונות. מסך כל הפונים למרכזי הזכויות של העמותה ב2015, 55% מהן היו נשים, ואילו ב2016 58% מהפונות היו נשים. נתונים אלו מעידים על כך שנשים חשות ביטחון גדול יותר לפנות לסיוע בתחום מיצוי הזכויות מאשר גברים בתא המשפחתי.
מניתוח נתוני הפניות ל"ידיד" עולה כי כ-27% מתוך כלל הנשים שהגיעו הן עולות חדשות, כ-47% הינן גרושות או חד הוריות וכי 71% מרוויחות 5,000-8,000 ש"ח לחודש.
בנוסף עולה מניתוח הנתונים כי רוב הפונות למרכזי הסיוע הן מיישובי הדרום (54%), אחר כך באיזורי המרכז (32%) ואז באיזור הצפון (14%)

פניות נשים למרכזי סיוע של עמותת "ידיד" ברחבי הארץ.
59% מהפניות הן בתחום החובות והקשיים כלכליים, כ-48% מהפניות בתחום הדיור וכ-61% מהפניות בתחום הביטוח הלאומי. רוב הפונות למרכזי הזכויות של "ידיד" נזקקות לסיוע רב מערכתי בשל קשיים שנוצרו במערכות ממשלתיות שונות ומעטים יחסית המקרים בהם הפונה מגיעה למרכז הזכויות ומקבלת סיוע בנושא בודד.
צפו בכתבה על ארבע אמהות חד הוריות שהכריזו על מאבק בגזרות הכלכליות של הממשלה במסיבת עיתונאים שהתקיימה במשרדי עמותת ידיד:
הוספת תגובה לכתבה