ידיעה כתובה |

: ישראל בדרך החוצה מפיפ"א?

מדינה נכתב על ידי

שש קבוצות כדורגל המשחקות בליגות נמוכות וכמעט אינן ידועות לציבור הרחב עלולות להשפיע בצורה מהותית על מעמדו הבינלאומי של הכדורגל הישראלי בכללו – וגם על מעמדה הבינלאומי של מדינת ישראל, בנושאים החורגים מתחום הספורט. מדובר בשש קבוצות כדורגל מן ההתנחלויות שמעבר לקו הירוק המשחקות בליגות ישראליות – דבר המהווה הפרה ברורה של תקנון פיפ"א.

על פי פיפ"א, התאחדות הכדורגל הבינלאומית, הרשות הפלסטינית היא חברה מן המניין בהתאחדות וכל השטח שנכבש בידי ישראל ב-1967 נחשב מבחינה בינלאומית כשטח ריבוני פלסטיני. על כן, להתאחדות הכדורגל הפלסטינית יש בפיפ"א מעמד שווה ערך לזה של התאחדות הכדורגל הישראלית. על פי תקנון פיפ"א,  קבוצות כדורגל הנמצאות בשטח מדינה מסוימת צריכות לשחק במסגרת ליגת הכדורגל של מדינתן. בהתאם לכך, קבוצות כדורגל הממוקמות בהתנחלויות אשר נמצאות בשטח הרשות הפלסטינית צריכות לשחק במסגרת ליגת הכדורגל הפלסטינית ולא בליגה הישראלית, על פי העיקרון לפיו קבוצה צרפתית צריכה לשחק בליגה הצרפתית ולא בליגה האנגלית. כדי שיוכלו קבוצות אלה להשתייך לליגה הישראלית, עליהן ועל התאחדות הכדורגל הישראלית לבקש ולקבל אישור מיוחד ויוצא דופן מהתאחדות הכדורגל הפלסטינית. מיותר לציין שבפועל מעולם לא הוגשה לפלסטינים בקשה לאישור מיוחד כזה.

הקבוצות המדוברות כוללות את את בית"ר מעלה אדומים, בית"ר עירוני אריאל, בית"ר גבעת זאב, הפועל בקעת הירדן, הפועל אורנית ואליצור עירוני יהודה. המצליחה ביותר מבין הקבוצות היא הפועל בקעת הירדן אשר בשנה שעברה זכתה באליפות ליגה ב' דרום ועל כן משחקת עכשיו בליגה א' דרום. שאר הקבוצות משחקות בליגות ב' וג'. למרות ההצלחות היחסיות של בקעת הירדן, דווקא אליצור עירוני יהודה, שהוקמה ב-2014 ומורכבת ממתנחלים תושבי הר חברון וקריית ארבע זוכה לקהל אוהדים תומך במיוחד. חברי הארגון "לה-פמיליה" של  בית"ר ירושלים לקחו תחת חסותם את הקבוצה החדשה, ומרות העובדה כי היא משחקת בליגה נמוכה, הם מגיעים איתה כמעט לכל משחק.

בחודש מאי בשנה שעברה דרש ג'יבריל רג'וב, ראש התאחדות הכדורגל הפלסטינית, להוציא את ישראל מפיפ"א. בסופו של דבר הסכים רג'וב להימנע מהבאת הדרישה הזאת להצבעה בוועידת פיפ"א, ובתמורה הסכימה הנהלת פיפ"א למנות ועדת חקירה שתבדוק את התנהגותה של ישראל בנושא הכדורגל ואת האפשרות של הפרות החוק הבינלאומי ושל תקנון פיפ"א. בין הנושאים שהועלו בפני הועדה היו מעצרים של כדורגלנים פלסטינים ומניעת חופש התנועה שלהם, גזענות אנטי- ערבית בקבוצת בית"ר ירושלים ובמיוחד העובדה שבליגות כדורגל ישראליות משחקות שש קבוצות כדורגל הממוקמות בהתנחלויות בשטח כבוש. ראוי לציין כי לפי החלטת פיפ"א, אם לא תושג פשרה המקובלת על התאחדויות הכדורגל הפלסטינית והישראלית, הרי ההצעה הפלסטינית להשעות את ישראל מחברות בפיפ"א תחזור לסדר היום ולהצבעה בוועידת פיפ"א הבאה.

  • צפו: מדוע הקרן החדשה התנגדה להשעיית ישראל מפיפ"א?

גול עצמי (לדף הכתבה ») ( Available in English » )

בסוף השבוע יתכנסו בשוויץ, במסגרת הקונגרס השנתי של פיפ"א, מעל 200 נציגים של התאחדויות כדורגל מרחבי העולם. על הפרק, החלטה להשעות את ישראל מהארגון, או להטיל עליה סנקציות בעקבות תלונות חוזרות ונשנות של התאחדות הכדורגל הפלסטינית. החרמת ישראל בפיפ"א תהווה עליית מדרגה ביחס להחרמות של אומנים בינלאומיים. גם מנכ"לית הקרן החדשה לישראל, פנתה לנשיא פיפ"א בבקשה כי לא ישעה את ישראל מהמשחקים. מאמציהם של ארגוני זכויות האדם ושל הקרן החדשה להעלות את סבלם של הפלסטינים למודעות ציבורית שתוביל לשינוי, לא צלחה במיוחד, בעשרות השנים האחרונות. מנגד, התפנית שעשו הפלסטינים כדי לזכות בתשומת לב הישראלים - מנטישת פיגועי טרור, ללחץ בזירה הבינלאומית, ראויה להערכה. על כן תמוהה התערבות הקרן החדשה בניסיונה לחבל במהלך הפלסטיני, רגע לפני שהאחרונים, מצליחים באופן לא אלים להגיע כמעט לכל בית בישראל. יתכן שמכתבה של מנכ"לית הקרן, שפורסם במקור בעברית, ואינו מופיע בדף הפייסבוק ובאתר הקרן באנגלית, פונה בעיקר לציבור הישראלי, במהלך שנועד להתקרב אליו.
הופק ע"י: | עלה ב: 27/05/2015

בראש ועדת החקירה של פיפ"א בנושא התנהגותה של ישראל הועמד נציג דרום אפריקה- טוקיו סקסוואלה, איש ציבור ידוע מאד בארצו.  סקסוואלה ישב בכלא יחד עם נלסון מנדלה ולאחר נפילת משטר האפרטהייד היה מושל מחוז, שר בממשלת דרום אפריקה ואחד המועמדים להחליף את נלסון מנדלה בנשיאות. כיום הוא איש עסקים המעורב בעסקי מכרות מסביב עולם. סקסוואלה יחד עם יתר חברי ועדת החקירה של פיפ"א ביקר לאחרונה בישראל, בגדה המערבית וברצועת עזה ונפגש עם נציגי התאחדויות הכדורגל בשני הצדדים.  הוא צפוי בקרוב להגיש להנהלת פיפ"א מסקנות לגבי התלונות שהגישו הפלסטינים.

לקראת מועד הגשת המסקנות מתגבר הקמפיין הבינלאומי שמנהלים ארגוני זכויות אדם שונים ברחבי העולם ובמסגרתו קרוב למאה וחמישים אלף איש כבר חתמו על עצומה הקוראת לסלק את קבוצות הכדורגל של ההתנחלויות מליגות הכדורגל הישראליות, או לחילופין לחייב קבוצות אלה לעזוב את ההתנחלויות ולעבור לתחומי הקו הירוק.

  • צפו: יצאנו לרחוב כדי לשאול מה לדעתכם ישראל צריכה לעשות כדי להתמודד עם לחץ בינלאומי שכזה?

איך להתמודד עם לחץ בינלאומי? (לדף הכתבה ») ( Available in English » )

בעקבות בקשת התאחדות הכדורגל הפלסטינית להדיח את ישראל מארגון הכדורגל הבינלאומי, פיפ"א, יצאנו (27/5/2015) לשאול ברחוב מה לדעתכם ישראל צריכה לעשות כדי להתמודד עם לחץ בינלאומי שכזה.
הופק ע"י: | עלה ב: 28/05/2015

 
 

הוספת תגובה לכתבה

לכתבה זו תגובה אחת באתר

  1. מיכאל 1 באוגוסט, 2016  בשעה 19:21

    דייי עד לאיזה רמה הם כבר ירדו בשביל השקר פלסטין שאיננה קיימת שישחררו כבר זה לא יעבוד לטווח ארוך סתם מייצרים כותרות לא ישיגו שום דבר גם ככה הכדורגל בארץ חלש עדיף שיסתכלו על זה שעוד מעט האיסלם יכבשו אותם וישחטו אותם שיהייה להם בהצלחה .

  כתבות ווידאו שחבל לפספס