זו השנה העשירית שמתקיים פרויקט 'ימי הים', שמטרתו יצירת חוויות חיוביות עבור ילדים פלסטינים מהשטחים. הפרויקט מאפשר לילדים להשתתף ולטעום מחוויות הים, לעתים לראשונה בחייהם, דבר שנמנע מהם בדרך כלל בשל מגבלות הכיבוש.
"יום כיף בים" מיועד לילדים בגילאי 4-15 וכולל רחצה בים, ארוחת צהרים ופעילות אמנותית וחברתית מגוונת. בנוסף, מפגש בין נשים פלסטיניות וישראליות, שיתקיים במועדון ביפו.
הצפי השנה הוא לכ-24 קבוצות של 55 ילדים ומלוויהם כל אחת, שייקחו חלק בפרויקט שמתקיים בין החודשים יולי-אוגוסט.
לדברי המארגנות, "ההתרגשות הגדולה של הילדים למפגש עם הים, ההנאה שלהם ושל הוריהם מיום שכולו חופש וממפגש עם המארחים הישראלים, מרחיבה את הלב ומפיחה תקווה". המארגנות הן קבוצת נשים, צביה והרחליות (רחל, רוח'לה ורחלי) שהחליטו שהן חייבות לפתוח את הים לילדים פלסטינים. באתר הפרויקט מספרת צביה שבאחד מימי הולדתה של נכדתה שירה, נכחו גם שתי משפחות פלסטיניות וילדיהן ובסוף המסיבה הצהיר אבי אחת המשפחות שהוא רוצה לקחת את ילדיו לים מאחר ומעולם לא ביקרו בו. לצביה נפל האסימון שרוב הילדים הפלסטינים מעולם לא היו בים, מעולם לא נכוו מהשמש, נצרבו ממדוזה, מסרו כדור או טבלו במים החמים. הן החליטו להקים את הפרויקט, בכדי לאפשר לאותם ילדים שגדלים במציאות של כיבוש ודיכוי, של מחסומים, חיילים וחומות, להציץ מעבר לחומה ולהרגיש, גם אם לכמה שעות בודדות, ילדים רגילים.
גלעד סרור, בן עשר מנילין, כפר פלסטיני במרכז הגדה המערבית ששוכן קרוב לרמאללה, מספר: "היום שבו הלכתי לים בפעם הראשונה, היה היום הכי טוב בחיים שלי. הפעם הראשונה שהרגשתי בחיים. זו הייתה הפעם הראשונה שראיתי את הים ואף אחד לא יכול לדמיין שהוא כל כך גדול".
- צפו ביום פעילות בים שארגנו מחסום ווטש:
קריאה נוספת של סיפורים וחוויות מהים ניתן לקרוא באתר של היוזמה.
הפרויקט מאורגן ומיושם כולו בהתנדבות ומימונו מגיע מתרומות פרטיות, שגודלן מכתיב את מספר ימי הפעילות שיתקיימו בכל שנה. עלותו של יום עבור ילד אחד היא 150 ש"ח. התקציב מתחלק בין הסעות מהכפרים לתל אביב ובחזרה, ארוחות וציוד לים והפעלה יצירתית. אם תרצו לתרום או להתנדב בפרויקט, תוכלו לעשות זאת באחד הקישורים המצורפים למטה:
הוספת תגובה לכתבה