תמלול הכתבה: אחמד מרעי בני עודה – קולות מהבקעה
אחמד מרעי בני עודה: זה הבית שלי, והרסו אותו לפני שבועיים, ב-7.11.2017. המצב שלנו קשה, אתה יודע – עכשיו יורד גשם בחוץ וקר, קיבלנו מהצלב האדום בסך הכל רק אוהל. עד עכשיו אני לא יודע מה אעשה, יהיה קשה לבנות בית אחר במקומו, כי אולי יגיעו ויהרסו גם אותו. מאד נפגענו מבחינה נפשית, מהרגע שראיתי את הבית נהרס, יש לי כאבי ראש והרגליים שלי החלו לכאוב. וגם אשתי סובלת מאז מכאבי ראש וכאב לב.
שמי אחמד מרעי בני עודה, אני חקלאי מאזור אל-ג'פטליק.
בניתי את הבית הזה במשך שלוש שנים. לוקח זמן לבנות בית, צריך לעבוד ולחסוך. לא ציפיתי לראות צבא וטרקטורים מגיעים בשביעי בחודש, הם אמרו: "אנחנו רוצים להרוס את הבית שלך" היו איתם פועלים, שהוציאו את החפצים מהבית, ואז הם הרסו אותו.
אנחנו נמצאים פה עוד מלפני הכיבוש, לפני 1967. אבא שלי גר פה כבר 53 שנה, הוא הראשון שהגיע לאזור הזה. הילדים שלי, מאז שנהרס הבית, לא רוצים להישאר כאן. הם אומרים שיעזבו למקום אחר, אני לא יודע... אם הם יישארו איתי, יהיה להם יותר טוב, אני אוכל לדאוג ולשמור עליהם. אנחנו זקוקים לזמן עכשיו. להשיב את הכוחות שלנו, לחזור לעצמנו. אנחנו זקוקים להרבה זמן.
סוף תמלול הכתבה: אחמד מרעי בני עודה – קולות מהבקעה
הוספת תגובה לכתבה