ידיעה כתובה |

: למה איגודי עובדים הם גבריים כל כך?

חברה נכתב על ידי

מדוע לאיגודי העובדים שמור אופי גברי כל כך?

מקור התאריך של יום האישה הבינלאומי הוא ככל הנראה בהפגנה של פועלות טקסטיל על תנאי עבודתן המנצלים שהתקיימה בשנת 1857, הפגנה שדוכאה על ידי המשטרה. המאבק הזה של העובדות היה סמלי ומשמעותי עד כדי כך שהוחלט לציין על פיו יום בינלאומי שיוקדש לנשים. אף על פי כן, בתודעה של הציבור, מאבקי עובדים נחשבים פעמים רבות לעניין גברי.

הדבר תמוה משום שלנשים יש צורך רב במאבקי עובדות. גם בישראל 2016, פערי השכר בין נשים לגברים משמעותיים. האם האופי הגברי המקושר למאבקים הללו קשור לתמונה המתנוססת במוחותינו של הבעל יוצא לעבודה בעוד האישה נשארת בבית ומטפלת בילדים?

לכבוד יום האישה, יתקיים אירוע שיעסוק בשאלה "למה איגודי העובדים גבריים כל כך?". תתקיים שיחה עם עורכת הדין נועה לוי על המקום של נשים ושל גברים באיגודים המקצועיים ובמאבקים שמנוהלים על ידם. לוי היא מראשי ארגון הסגל הזוטר באוניברסיטת תל-אביב.

השיחה מתקיימת במסגרת סדרת המפגשים "פרלנמט העובדים" של אקטיב העובדות והעובדים של מק"י וחד"ש. "פרלמנט העובדים" היא סדרת פגישות שבמרכזן עולם העבודה ומעמד העובדים. מפגשים נוספים של "אקטיב העובדות והעובדים" עסקו בנושאים כמו: התחלקות עוגת ההכנסות בישראל, פועלים ישראלים ופלסטינים והקפיטליזם הישראלי, מהגרי עבודה בישראל וקואופרטיבים כאמצעי למאבק באבטלה. במפגש הראשון של "פרלמנט העובדים" השתתף יו"ר אגף השוויון בהסתדרות וחבר ההנהגה מטעם חד"ש, סוהיל דיאב. במפגש השני השתתף האחראי על עובדי התחבורה ב"כוח לעובדים", אסף בונדי.

נועה לוי נואמת באסיפה שנערכה במכללת תל אביב-יפו לקראת שביתה במרץ 2014 (צילום: איגוד עמיתי ההוראה במכללת תל אביב-יפו)

נועה לוי נואמת באסיפה שנערכה במכללת תל אביב-יפו לקראת שביתה במרץ 2014 (צילום: איגוד עמיתי ההוראה במכללת תל אביב-יפו)

  כתבות ווידאו שחבל לפספס