הפגנת תמיכה בסרבנית הפוליטית תאיר קמינר תתקיים ביום שבת, 13.02.16, מול כלא 6. קמינר נשפטה לעשרים וחמישה ימי כליאה. זוהי תקופת הכליאה השנייה שלה. "במיוחד עכשיו, כשגל הטרור הולך ומתמשך, ניתן לראות שהצבא לא מגן אפילו על היהודים, כי אין דרך ליצור ביטחון בתוך מצב של כיבוש", כתבה קמינר.
תנועת "יש גבול" ורשת "מסרבות" קוראות להשתתף בהפגנת תמיכה בתאיר קמינר שנמצאת כעת בתקופת הכליאה השנייה שלה בעקבות סירובה לשרת בצבא ולקחת חלק בכיבוש. קמינר הצהירה על סירובה בהצהרה ובסרטון. "אמרו לי שאני מתנערת מאחריות על ביטחונה של מדינת ישראל. אבל כאישה שרואה את כל בני האדם כשווים וחושבת שחייהם חשובים במידה שווה, אני מתקשה להאמין בטיעון הביטחון כל עוד הוא מופנה אך ורק ליהודים", כתבה קמינר.
קמינר הגיעה ללשכת הגיוס ביום ראשון, 10.01.16, מלווה בפעילות ובפעילים שהפגינו בתמיכה בה ובהחלטתה. הפגנת התמיכה התקיימה בכניסה לבקו"ם. יסמין יבלונקו, רכזת "מסרבות" אמרה בראיון לטלוויזיה החברתית: "המסר של תאיר הוא מסר שבעיקר אומר שאנשים צריכים להטיל ספק בדברים שמלמדים אותם בבית הספר, שהם מובן מאליו. אם אתה לא מסכים עם הצבא למה הדבר הברור מאליו הוא לא פשוט לא להיות בו." קמינר נשפטה לעשרים ימים בכלא צבאי.
- לצפייה בסיקור הפגנת התמיכה בתאיר קמינר:
הסירוב של קמינר קיבל סיקור תקשורתי בארץ ובעולם. נערך דיון בנושא הסירוב של תאיר בפרלמנט הבריטי. היא מקבלת מכתבי תמיכה רבים מא/נשים מהארץ ומהעולם. יו"ר הרשימה המשותפת, איימן עודה, ביקר את תאיר בכלא ארבע. כמובן שבארץ סירובה של קמינר מעורר התנגדות עזה. ישראליות/ים רבים נוטים להתייחס לסרבנים כאל שמאל קיצוני הנמצא בשוליים. נגד קבוצת "מסרבות" הוגשה תלונה במשטרת ישראל על כך שהן מסיתות להשתמטות מהצבא.
ביום ראשון, 31.01.16, תאיר קמינר הגיעה בפעם השנייה ללשכת הגיוס כדי להכריז על סירובה להתגייס לצבא. גם הפעם התקיימה הפגנת תמיכה בה ובסרבנית נוספת, טניה גולן. להפגנה הגיעו גם סרבני עבר כמו יונתן שפירא, אודי סגל ואוריאל פררה. בראיון לטלוויזיה החברתית אמרה תאיר קמינר: "כלא זה לא חוויה פשוטה. קמים בחמש בבוקר, יש ספירות. צריך לצעוק חזק "כן, המ"פ!" כשקוראים את השם שלך. יש ככה את הספירות האלה ארבע פעמים ביום, יש שלוש ארוחות ובעיקרון שאר היום אנחנו פשוט יושבות ולא עושות כלום עד הספירות הבאות."
- לצפייה בסיקור הפגנת התמיכה בתאיר קמינר ובטניה גולן:
למעשה, עכשיו רשת "מסרבות" והקמפיין העומד מאחורי הסירוב של קמינר צריכים התמודד עם האתגר האמיתי: להשאיר את הסירוב של תאיר בתודעה הציבורית. פעילים ופעילות טוענות פעמים רבות כי התקשורת לא מעוניינת להתעסק בכיבוש. ועכשיו, כשקמינר עלולה להיכנס למעגל של כניסה ויציאה מהכלא, הפעילות והפעילים למען סרבנות יצטרכו לנסות ולהוכיח לתקשורת שיש מה לחדש בנוגע למאבק שלה.
הוספת תגובה לכתבה