האגודה לזכויות האזרח בישראל מזמינה את הציבור להמליץ על מועמדות ומועמדים ל"אות זכויות האדם על שם אמיל גרינצוויג".
שחיקה כבר הפכה לנושא מדובר בקהילות אקטיביסטיות ומתקיימים דיונים שונים בנושא התמודדות עם שחיקה. א.נשים פועלות ופועלים למען אותן מטרות במשך שנים ותמיד יש עוד מה לעשות. בעצרת של היום הבינלאומי למאבק באלימות נגד נשים, אסתר עילם, ממייסדות התנועה הפמיניסטית בישראל, דיברה על כך שהיא כבר שלושים ושש שנים משתתפת בצעדה הזו ושצריך לחשוב על משהו חדש כי היא לא רוצה לצעוד עוד שלושים ושש שנה. המשכיות כזו של מאבק באמת נראית קשה, מעייפת ותובענית.
המציאות הישראלית רווייה בסבבי אלימות חוזרים ונשנים, כיבוש, רצח של נשים, גילויי שנאה כלפי הקהילה הגאה, כפייה דתית ועוד… כאשר זהו המצב, הגיוני שפעילות מרגישות שלא יהיה שינוי. בנוסף, בגלל האקלים בחברה, פעילות ופעילי זכויות אדם פעמים רבות אינם זוכים להערכה ואף מקבלים תגובות קשות.
באינטרנט ניתן למצוא עצות שונות להתמודדות עם שחיקה באקטיביזם. אני מניחה שהרעיון המרכזי הוא להגיע לתחושת סיפוק מהמעשים שלך. עם זאת, הערכה חיצונית, מהאנשים שסביבך, גם היא משמעותית. האגודה לזכויות האזרח בישראל עושה מאמץ על מנת להעניק מדי שנה את "אות זכויות האדם על שם אמיל גרינצוויג", זאת מאז 1981. האות מוענק לאדם או לארגון אשר תרמו באופן מיוחד ומשמעותי לקידום זכויות האדם בישראל. בין מקבלי האות ישנם ערבים ויהודים, נשים וגברים וארגונים מתחומי פעילות שונים ומגוונים.
מנכ"לית האגודה, עו"ד שרון אברהם-ויס, כותבת: "סיפורם של מקבלי האות, שנה אחר שנה, מדגיש אירועים ציבוריים מרכזיים ואת השלכותיהם על סוגיות זכויות אדם. לאחר הירצחו של חבר האגודה אמיל גרינצוויג בעת שמימש את זכותו הדמוקרטית להפגין, הוחלט שהאות יקרא על שמו (1982). פרופ' יצחק זמיר זכה באות לאחר שנאלץ לסיים את תפקידו כיועץ המשפטי לממשלה בעקבות פרשת קו 300 (1986). מוקד סיוע לעובדים זרים זכה באות כשסוגיית מהגרי העבודה החלה לפרוץ לתודעה הציבורית (2001). אמו של ניר כץ ז"ל קיבלה בשמו, במצעד זכויות האדם, את האות שהוענק לו לאחר הרצח בבר-נוער (2009). ארגון כוח לעובדים זכה באות על פעילותו לחיזוק הזכות להתארגנות של קבוצות מגוונות, ובכללן עובדות ועובדי קבלן (2011)."
בשנת 2012 קיבלה את האות "קואליציית תג מאיר" המארגנת אירועי תגובה ציבוריים למעשי "תג מחיר" במקום בו בוצע הפשע. שרי בשי וארגון "גישה", אותו ייסדה, קיבלו את האות בשנת 2013. הארגון פועל למען חופש התנועה של תושבי ותושבות עזה.
האגודה לזכויות האזרח מזמינה את הציבור להמליץ על מועמדות ומועמדים ל"אות זכויות האדם על שם אמיל גרינצוויג". "המאבק על זכויות האדם הוא סיזיפי ומתסכל. המאמץ הוא רב, והפירות מבשילים לאט מדי. אות זכויות האדם מאפשר לנו להאיר זרקור על המאבקים המתמשכים, ולספק רגע אחד של נחת לפעילים ולארגונים, שכל כך מגיע להם." (עו"ד שרון אברהם-ויס)
הוספת תגובה לכתבה