אוהל הידברות יתקיים בשבת הקרובה, 07.11.15, באדמות הכפר הבדואי ראמיה בכרמיאל. "אנו שואבים השראה מארגוני החברה האזרחית במדינות מסוכסכות, אשר הכינו את השטח להכרה, לפיוס, ולהסכמים מדיניים שמנעו מרחץ דמים, טרור, ופשעי מלחמה." (דב קולר)
הפעילות תשמש לתמיכה במאבק של תושבי ראמיה לאחר שבית המשפט העליון הורה על פינוי שלוש משפחות בשבוע שעבר. מדובר בקריאה לצדק ולחיים משותפים במקום. יוצג באירוע הרקע ההיסטורי והמשפטי של קהילת ראמיה בכרמיאל על ידי הכלכלן ד"ר סאמי מיעארי ועל ידי עורך דין המייצג את אנשי ראמיה. יערך גם סיור בכפר. בנוסף, המשתתפים יוזמנו לחתום על עצומה לטובת קהילת ראמיה.
באוהל ההידברות שהוקם לפני כשבועיים נכחו בערך מאתיים משתתפים. המטרה באירוע הייתה לקרב בין המשתתפים ולהביא לשיח על שורשי הסכסוך הישראלי פלסטיני. דועא דיאב אבו-אלהיג'א, ממארגנות האירוע, ורכזת פרוייקט "חברה משותפת" בכרמיאל: "היה כל כך מעצים להקשיב לכמיהה של האנשים לשלום וצדק. התחושות של היחד ושל השותפות, האכפתיות והעשייה השאירו הרגשה שאפשר אחרת." באירוע ניתן היה לראות ביטויי לתכנים מגוונים. התקיים דיון על טקסטים ומאפיינים תרבותיים והוקראו קטעי שירה קצרים. בנוסף, הייתה שיחה אשר נגעה בפן האישי ובתחושותיהם של הנוכחים, בה ניסו לייצר אווירה בטוחה. בפאנל התנהלו דיונים בהשראת "ועדות האמת והפיוס" אשר פעלו בדרום אפריקה ובמקומות נוספים בעולם שבהם התקיימו סכסוכים בין אוכלוסיות. דב קולר, ממנחי האירוע, אמר: "אנו שואבים השראה מארגוני החברה האזרחית במדינות מסוכסכות, אשר הכינו את השטח להכרה, לפיוס, ולהסכמים מדיניים שמנעו מרחץ דמים, טרור, ופשעי מלחמה."
אירועים מסוג זה מנסים להוכיח כי הידברות, קרבה ושותפות אפשריים. יוזמות אזרחיות משותפות של ישראלים ופלסטינים להפסקת הכיבוש ולחתירה להסדר מדיני ולפתרון הסכסוך ממשיכות להתקיים כל הזמן. היוזמות השונות מעלות את השאלה האם סיום הכיבוש והשלום יגיעו דווקא דרך שיתופי פעולה אזרחיים ולא מההנהגה?
הוספת תגובה לכתבה