שוויון מגדרי לא צריך להתקיים רק בתיאוריה, אלא לבוא לידי ביטויי אף בחיי היומיום שלנו. הכנס "פרקטיקות של שוויון: להוביל שינוי מגדרי בארגונים" יתקיים ביום חמישי, 29.10.15, במכון ון ליר בירושלים.
הכנס יעסוק בדרכים שונות לקידום שוויון מגדרי בארגונים. יוצגו גישות ומודלים שונים להגשמת מטרה זו. הרעיון הוא להרחיב את החשיבה המגדרית לתחומים מרובים. לנשים ולגברים יש לעיתים צרכים שונים והדבר מחייב פעולה בדרכים שונות. הבעיה היא שכאשר מודעות וחשיבה מגדרית אינן חלק אינטגרלי מתהליך העבודה, קשה לשים לב לפרטים הללו. על מנת להציג נקודות מבט מגוונות על שוויון מגדרי ינתנו בכנס דוגמאות למקרים שונים הקשורים לגורמי ממשל, לעבודה ולקהילות מקצועיות. בכנס תעביר הרצאה חברת הכנסת עאידה תומא סלימאן.
נראה שלנושא יש תקצוב מגדרי ניתן מקום משמעותי בכנס. תתקיים הרצאה העוסקת בהישגים ובאתגרים שמעמידה הבחינה המגדרית של תקציב המדינה. מדובר באחד החידושים המשמעותיים של תקציב המדינה לשנת 2015-2016 : במסגרת התקציב נכללת בחינה מגדרית של סעיפיו. הבחינה המגדרית אמורה להביא לתקציב שוויוני יותר. הנושא של תקצוב מגדרי לא קשור רק לתקציב המדינה, יש נשים הפועלות למען החלת התקצוב המגדרי גם ברשויות המקומיות. יעל חסון ממרכז אדוה (מכון מחקר המספק מידע על שוויון וצדק חברתי) תעביר בכנס הרצאה על ניתוח מגדרי של התקציב ברשויות המקומיות ככלי להשגת שוויון.
על מנת לשמוע עוד על השאלה מהו תקצוב מגדרי ועל השפעותיו צפו ב"עושות סדר":
נושא ייחודי נוסף שיועלה לדיון בכנס הוא נשים בהייטק. פעמים רבות אני רואה שהייטק נתפס כמקצוע מאוד "גברי". לעיתים הדבר גורם לכך שסביבת העבודה מתעצבת בצורה לא נעימה ואף עויינת כלפי נשים. על כן אותי מעניין לשמוע מה ענת כץ ארוג'אס תספר בהרצאתה על חדשנות מגדרית בטכנולוגיה. עוד נושא מעניין הוא נשים בתקשורת. ישנה ביקורת על כך שפעמים רבות מי שמנהלים את הסיקור התקשורתי הם גברים. רבים מהמומחים, מהפרשנים ומהדוברים במהדורות החדשות הם גברים. אנחנו כבר רגילות לפאנלים של מספר גברים ואישה אחת "מייצגת". אלינור דוידוב, עורכת בתוכנית "לונדון את קירשנבאום" תעביר הרצאה על שינוי התקשורת מבפנים.
הכנס יועבר בשידור חי באתר מכון ון ליר.
לקריאה נוספת: המדריך למשתמשת "מפרקטיקה מגדרית לפרקטיקה של שוויון" שבמרכז הכנתו עמד המרכז לקידום נשים בזירה הציבורית – "שוות".
הוספת תגובה לכתבה