לאחר כשנה של מאבק, הכירה עיריית תל אביב בעובדי מתחם ביאליק (בית ביאליק ובית העיר), כעובדים שכירים לכל דבר ועניין. זאת לאחר שהועסקו במשך 5 שנים כעובדי קבלן, בחוזים אישיים כנותני שירותים ללא תלושים וללא זכויות סוציאליות. העובדים התאגדו בארגון העובדים מען ולאחר כשנה של מאבק, נחתם הסכם ב-28.8.2014.
במהלך המאבק נקטו העובדים בפעולות מחאה יצירתיות, ששיאן היה באירועי האחד במאי 2014, ובמהלכם התנהל מו"מ עם עיריית תל אביב. על פי ההסכם, ניהול המתחם והעסקת העובדים עוברים לידי חברת מוסדות חינוך. שכרם הקודם של העובדים נשמר להם ואף שופר במרבית המקרים, ועליו נוספו הזכויות הסוציאליות להן הם זכאים, כגון ימי חופשה, ימי מחלה, דמי הבראה וביטוח בריאות, הפרשות לקרנות פנסיה ופיצויי פיטורין. ההסכם הוחל רטרואקטיבית, מתחילת חודש אוגוסט.
עצרת המחאה מ-1 במאי
עובדי מתחם ביאליק הם קבוצה של כ-20 יוצרים, אנשי חינוך, תיאטרון, אמנות ואקדמאים בעלי תארים מתקדמים, המפעילים את המתחם על כל רבדיו, החל מבניית מערכי החינוך דרך תפעול יומיומי אדמיניסטרטיבי של הבתים ועד לאוצרות ובניית תכנים לתערוכות המתחלפות. מאבקם זכה לתמיכה ציבורית רחבה ולהד תקשורתי, משום היותו סמל להעסקה פוגענית של עובדים כקבלנים/פרילאנסרים ללא זכויות, המשקפת תופעה רחבה בשוק העבודה בישראל.
הוספת תגובה לכתבה