על רקע הדיווחים על הקשיים התקציביים של חברת דואר ישראל, צפוי בג"ץ להתכנס בפעם הרביעית (מחר, 12/2/2014), כדי לדון בבעיית המחסור בשירותי הדואר בירושלים המזרחית, הפוגעת בכל האזורים הפלסטיניים בירושלים. אף שתושבי ירושלים המזרחית מהווים כשליש מתושבי העיר, פחות מ- 7% מכלל הדוורים בעיר הוקצו לשירותם. ברוב השכונות אין חלוקת דואר לבתים, ואף לא מרכזי חלוקה מסודרים.
בתשובה רשמית מטעם דואר ישראל, פורטו בתי העסק שמשמשים כמרכזי חלוקת דואר מאולתרים, בהם מכולת שייח' פלאח, מכולת אלחלואני ומספרת אבו עווני (הרשימה המלאה כאן).
חלק מהסיבות לשירות הלקוי טמון בהיעדר שמות לרחובות או מספרים לבתים, אלא שהמעקב שניהלה האגודה לזכויות האזרח מראה, כי גם כאשר רשות אחת מטפלת בבעיה, האחרות גוררות רגליים. כך, כבר לפני למעלה מחודש הסתיים מספור הבתים בשכונת שועפאט. אף על פי כן, חברת הדואר עוד לא החלה בתהליך הטמעת שירותי החלוקה לבתים.
בכתבה שערכנו בטלוויזיה החברתית והועלתה בתחילת ינואר (2014) שעסקה במעצרי ילדים במזרח ירושלים, אמרה לנו השופטת בדימוס סביונה רוטלוי, כי הצבא והמשטרה לא פעם טוענים בבית המשפט כי הם מבצעים מעצרים של ילדים לצורך גביית עדות מהסיבה שלא ניתן לשלוח להם בדואר זימון – כי הדואר לא עובד שמה…
לדברי עו"ד קרן צפריר, המייצגת את התושבים שעתרו: "אי אפשר להתכחש לאפליה הבוטה של תושבי ירושלים המזרחית בהשוואה לעיר המערבית, ולצורך הבוער לספק להם, כמו לכל תושבי המדינה, שירותי דואר תקינים. לצערנו, המשבר בדואר משמש אמתלה עבור משרד התקשורת והדואר, כדי להמשיך בפגיעה הקשה בתושבי ירושלים המזרחית". בג"ץ 4144/10. לינק לכל חומרי העתירה.
מביה"ס לחדר המעצר – כתבה של הטלוויזיה החברתית מינואר 2014 (אם הדואר היה עובד שם יתכן והיו נמנעים מעצרי הילדים).
הוספת תגובה לכתבה