דעה על סדר היום |

מדברים על העצמה נשית

חברה נכתב על ידי

הרשת הינה זירת שיח מופלאה המאפשרת לכל אחת ואחד מאתנו להביע את דעתו ולפעול לקידום נושאים הקרובים לליבו. זירה זו מעניקה ייצוג לקולות שונים ללא כל פילטרים וחושפת לעיננו מגוון עמדות מרתק. 

לפני יומיים העלו אורלי וגיא את הפוסט הבא בעמוד הפייסבוק שלהם:

"חברים אנחנו צריכים את עזרתכם. התברר לנו שאנחנו מופיעים- אורלי ואני – בפסטיבל להעצמה נשית באילת ולצדינו לא אחר מאשר אייל גולן!
אנחנו כמובן ביטלנו את השתתפותנו אבל צריך עכשיו עוד כוח ציבורי כדי לגרום לפסטיבל לבטל את נוכחותו השוביניסטית של הזמר הזה בפסטיבל למען נשים."

לקריאתם של אורלי וגיא הצטרף עמוד הפייסבוק של "אחת מתוך אחת" שיצא אף הוא בקמפיין: "כולנו אומרות/ים לא לתמיכה…"

ומיד בעקבותיהם עלה קמפיין נוסף תחת הכותרת: "לא נותנות במה, אומרות ואומרים די לתרבות האונס"

Eyal_golan
אני בחרתי לשוטט בשולי השיח ולגלות להפתעתי קולות שוביניסטים המעניקים לגיטימציה למעשיו של הזמר המהולל. קולותיהם של נשים וגברים כאחת.

גולשת המטילה את מלוא האחריות על הנפגעות ומצהירה: "אם תהיה הופעה של אייל באזור שלי אני אלך. אבל הבנות… לא הייתי רוצה שיהיו בקרבתי ובקרבת משפחתי. גם אצלנו יש בנות – אבל הגונות."

גולשת אחרת המציעה: "את הבנות צריך להעביר חינוך מחדש, ילדות ששוכבות עם האבא המגעיל שלו ועם חברים שלו אך ורק כדי לשכב גם עם אייל. "

גולשת הטוענת: "אני אמא לנערה והאחריות למעשיה היא שלי ולא של הסביבה האשם העיקרי הן אותן משפחות שלא דאגו לחינוכן של הנערות שלהן."

והינה גולש המבין לליבו של אייל: "לפי מה שכתוב בעיתונים אבא שלו וחברים שלו הביאו את הבנות ואם יש חתיכות אז למה שלא יקיים איתן יחסים."

גולש אחר לוקח את הדברים צעד אחד קדימה ורואה בנפגעות אשמות בכל ההתרחשות: "יכול להיות שהנערות שיקרו ושזה היה מרצון חופשי שלהן להרגיש קרובות אל הזמר בתור מעריצות."

הגדיל לעשות גולש אשר לכאורה "העצים"  נשים והפכן לדמוניות: "תראו איך נערות מתחת לגיל 18 יודעות להתנהג בצורה מופקרת ולהפוך את זה לחוזקות ! לא נראה לי שמישהי נאנסה ! להגיד שהן תמימות זאת גם צביעות. אני נשמע שוביניסט אבל לדעתי הנשים (גם נערות) הרבה יותר חזקות מגברים !!"

חשוב להדגיש מרבית הקולות ברשת יצאו בגנותו של אייל גולן וקראו להחרים את הופעותיו. יתרה מזו נשים וגברים כאחת רואים בהופעתו של אייל גולן באירוע שנועד להעצמת נשים ביטוי ציני שאינו ראוי.

כמו תמיד אני מאמין שחשוב להאזין גם לקולות הנדירים שבשולי השיח גם אם הם לא לרוחי. קולות המייצגים שיח שוביניסטי המאמין שראוי שגבר ייקח את כל אשר ניתן לקחת. שיח המחפיץ נשים ונותן לגיטימציה לגברים לעשות בנערות ולו גם קטינות ככל העולה על ליבם. וכאשר עולה תחושת אי נוחות להטיל את מלוא האחריות על הנערות חסרות הישע או במקרה הטוב על הוריהן שכשלו בחינוכן.

איני מכיר את הנערות או את משפחותיהן אך כולנו מכירים את אייל גולן, גבר מצליח שחבר אל הגברים הסובבים אותו ולא היסס לנצל את חולשתן של מעריצותיו, נערות חסרות ישע!

  כתבות ווידאו שחבל לפספס