ידיעה כתובה |

: אלימות כלפי נשים

חברה נכתב על ידי

אלימות נגד נשים מייצרת מעגל סגור של הרתעה ופחד, המשמר פערים מגדריים בחברה פטריארכלית. 24 נשים נרצחו במהלך שנת 2018 על רקע מגדרי והיום (ג', 4/12/2018) מתקיימת שביתה ועצרות והפגנות במוקדים שונים ברחבי הארץ.

אלימות כלפי נשים איננה בעיה פרטית ואינדיבידואלית, והפכה לתופעה כלל עולמית, ולא רק בתרבות הישראלית. העובדה שזוהי בעיה חברתית טמונה בריבוי התרחשותם של מקרי רצח נשים בתקופה האחרונה, המוכיחים כי אלימות כלפי נשים היא תוצר של פערי הכוחות המגדריים בתרבות הישראלית. הפטריארכיה ששמה את הקבוצה הגברית בעמדה בכירה ואת מעמד הנשים הנחות בחברה, היא זאת הקובעת את ערכי החברה וחוקיה. במילים אחרות, אלימות כלפי נשים נועדה להשאיר נשים במקום נמוך ומושפל בחברה והיא סוג של אלימות המשפיעה על החברה בכללותה.

כל רצח של אישה מחולל בחברה מבנה של יחסי כוח שאינם שווים, ומציב נשים בזירה החברתית והמשפחתית. כך זה גם נראה מצד המשטרה, שלא מתערבת פעמים רבות בטענה שזה "תלוי תרבות", ובכך מתחמקת מתפקידה ובוחרת לא להגן על חייה של אותה אישה, ומאפשרת למקרים רבים להיגמר באסון, כי אין טיפול בפניות על רקע משפחתי-תרבותי או חקירת מצבים אלה לאחר הפגיעה. כתוצאה מכך אין הרתעה, ובכך מתפשטים בקרב החברה "המוסרית" ערכים ותפיסות מוטעות, לצד חוסר הכרה בנושא האלימות כלפי נשים כבעיה כלל חברתית.

אחותה של יארא איוב שנרצחה בג'ש עם תמונתה, בעצרת נגד אלימות כלפי נשים, 4/12/2018

כך שנשים צריכות לחשוב טוב אם לקחת את השליטה על חייהן ולדגול בתפיסה פמיניסטית של העצמת האישה, ועל בחירתן להתקדם בכל תחומי החיים, ולעשות את השיקול למוכנות שלהן לקבל את "הסיכון" כתוצאה מבחירה זו. סיכון זה הינו עונש של החברה הפטריארכלית לכל התנהגות "חריגה" מהנורמה עליה גדלנו ויוצר תחושת פחד מתמשך הקיים בתת-מודע של אותה אישה בכל רגע נתון להיפגע עקב אי-מקובלות של אופי חייה בעיני החברה. תודעה זו מביאה נשים להרגיש מוגבלות וחוסר ישע, ומונעת מהן לנסות להעביר את חייהן למסלול אחר, וגורמת להן לקבל את המציאות החברתית כפי שהיא רק כדי לשמור על חייהן ושלומן בעולם פטריארכלי ואכזרי.

מיצג מחאה נגד רצח נשים, כיכר הבימה 4/12/2018

  כתבות ווידאו שחבל לפספס