בית המשפט העליון יקיים מחר (רביעי, 20/12/2017) דיון מכריע בעתירה נגד רשם המפלגות ואגודת ישראל, בדרישה למחוק את סעיף התקנון שאוסר על נשים להיות חברות במפלגה, ובכך מונע את האפשרות להתמודדות ברשימה.
עמותת "איתך מעכי – משפטניות למען צדק חברתי", המייצגת 10 ארגוני נשים, שהצטרפו לעתירה, טוענות שסעיף התקנון מנוגד לזכות היסוד לשוויון ולזכות היסוד של נשים להיבחר. בשם הארגונים דוחה עמותת איתך מעכי את טענות המדינה והמפלגה שיש לאזן את עיקרון הרב-תרבותיות וחופש הדת. העותרות טוענות כי המפלגה, גם אם היא חרדית, היא לא ישות דתית. הדרת נשים במדרכות, ברדיו ובמרחב הציבורי בכלל היא חמורה ולא פחות מכך, הדרת הנשים החרדיות ממרכז השיח הדמוקרטי המתנהל בכנסת.
עורכות הדין פרופ' נטע זיו ונטע לוי מעמותת איתך מעכי, שכתבו את העתירה ומייצגות בה, קוראות לבג"צ לצאת בקביעה חד משמעית שמפלגות בישראל לא יכולות להדיר נשים. לדבריהן, ההכרעה הזאת קריטית במיוחד לנוכח העובדה שאנו בפתחה של מערכת בחירות לרשויות המקומיות. יצויין כי גם במערכת הבחירות הקודמת לרשויות המקומיות היו מספר נשים חרדיות שהעזו להתמודד אולם ספגו התנכלויות קשות עד שנאלצו להסיר את מועמדותן לפני הבחירות.
בשנים האחרונות ובמיוחד בשנה האחרונה חלה עלייה משמעותית בקולות של נשים חרדיות, וגם של גברים חרדים, המבקשים ליצור שינוי ודורשים ייצוג של נשים חרדיות בשלטון הארצי ובשלטון המקומי.
צפו בדיון העוסק בשילוב נשים חרדיות בפוליטיקה, אשר נערך לפני הבחירות האחרונות לכנסת (2015):
הוספת תגובה לכתבה