על פי סקר חדש שערכה רשות ההסתדרות לצרכנות, עולה כי 68% מהקשישים לא מתקשרים למערכת הממוחשבת של הבנקים. הנתון הזה מטריד לאור העובדה שכיום 140 סניפי בנקים אינם מעניקים עוד שירותי פקידים פרונטאליים.
המחקר, שבוצע על ידי מכון גיאוקרטוגרפיה בניהולו של פרופ' אבי דגני, הורכב ממדגם ארצי של קשישים מגיל 65 ומעלה. על פי המחקר, רק 32% מהקשישים מתקשרים באופן כלשהו עם מערכת בנקאית ממוחשבת, כאשר רק 6% מכלל הקשישים עושים זאת לעיתים קרובות. 48% מהקשישים נעזרים בפקידים על מנת לנהל את חשבון הבנק שלהם, ומהם כרבע נזקקים להם בכל פעם כאשר הם מקבלים שירות בנקאי. מבין הקשישים, גברים מתקשרים עם מערכות בנקאיות ממוחשבות בשיעורים גבוהים משמעותית מנשים, ולפי הסקר גם ככל שהעונים היו יותר דתיים כך גם הם חוו יותר קשיים עם המערכות הממוחשבות.

מערכות בנקאיות ממוחשבות, בנק לאומי
כאמור, 140 סניפי בנקים ביטלו את השירותים הפרונטאליים, 91 מהם סניפים של בנק הפועלים ו-49 של בנק לאומי. בכך, על פי יו"ר הסתדרות הגמלאים שמוליק מזרחי, הבנקים מסרבים לספק שירות לאותם אנשים שמתקשים להתמודד עם השירות הממוחשב.
הנגשת השירותים הבנקאיים חשובה וקריטית לחייהם של הקשישים, ומגמת הביטול של השירותים הפרונטאליים אל מול הנתונים הללו מעידה על אטימות הבנקים לצרכיהן של אוכלוסיות שונות. על פי מחקר של מרכז טאוב משנת 2014 העוני בקרב קשישים ישראלים הוא הגבוה ביותר בעולם המפותח, ועל הבנקים לתת לקשישים גישה מלאה לחשבונם, שללא שירות פרונטאלי לא יכולה לקרות.
צפו בכתבה על באר שובע, מסעדה קהילתית בבאר שבע שנאבקת למען בטחון תזונתי ונגד העוני:
הוספת תגובה לכתבה