ידיעה כתובה |

: מה באמת מגיע לעובדים בתקופת החגים?

חברה נכתב על ידי

תקופת החגים מעוררת לא מעט שאלות הנוגעות לזכויות עובדים ועובדות – האם ערב חג נחשב לחצי יום חופש או יום מלא? ומה עם דמי חגים, חופשות מרוכזות ומתנות לחג? באתר "כל זכות" פרסמו מדריכים מפורטים המרכזים את כל המידע ההכרחי כדי לעבור את תקופת החגים בלי שזכויות העובדים יפגעו.

השנה, ראש השנה, יום הכיפורים וסוכות צפויים להתקיים על פי רוב בימי סוף השבוע ולכן, חשוב להדגיש כי במקרים אלה על המעסיק לא חלה חובת תשלום דמי חגים לעובדים המועסקים לפי שעה או לפי שכר יומי, בניגוד למצבים בהם ימי החג חלים במהלך שבוע העבודה. עובדים המקבלים משכורת חודשית קבועה, יקבלו את שכרם המלא ללא כל קשר להיעדרותם במסגרת החג. עם זאת, ימי ערב החג נחשבים לימי עבודה ולכן היעדרות מימים אלה תרד ממספר ימי החופשה השנתית. למרות זאת, במידה ואתם עובדים במשרה הדורשת מכם עבודה במהלך ימי החג, על המעסיק לשלם שכר בגובה של 150% משכרכם לפחות ובמקרים של שעות נוספות, תיתכן תוספת של עד 50% בדומה למקובל ביום המנוחה השבועי.

במקומות עבודה רבים, "מנצלים" את חגי תשרי בכדי להוציא את העובדים לחופשה מרוכזת הכוללת את ערבי החג וימי חול המועד על חשבון ימי החופשה השנתית. הבחירה האם לנצל את ימי החופשה עומדת לזכותו של המעסיק ובתנאי שהודיע על כך לעובדים לפחות 14 ימים מראש, אם החופשה מונה מעל שבעה ימים. לא צברתם מספיק ימי חופשה לנצל לטובת חופשה מרוכזת? עובד זכאי לסרב לבקשתו של המעסיק לצאת לחופשה מרוכזת במידה ואין ברשותו מספיק ימי חופשה. לכן, במידה והמעסיק מתעקש בכל זאת על יציאה לחופשה, הוא יידרש לשלם לעובד שכר מלא עבור ימים אלה. חשוב לשים לב כי מעסיק נדרש לקבל את הסכמתו המפורשת של העובד לצאת לחופשה על חשבון ימי חופש עתידיים או לצאת לחופשה ללא תשלום, אשר תפגע במשכורתו החודשית.

ומה בעניין המתנות לחג? בניגוד למחשבה הרווחת, החוק לא מחייב מעסיק להעניק לעובדיו שי לחג. עם זאת, במקומות עבודה בהם היה נהוג להעניק מתנות לעובדים, על המעסיק להמשיך במנהג זה גם בשנים הבאות. כמו כן, גם עובדות המצויות בחופשת לידה, עובדי קבלן בתחומי הניקיון, כח אדם ושמירה זכאים לקבל גם הם שי לחגים ואין להפלותם.

  כתבות ווידאו שחבל לפספס