האפליה של המגזר הערבי בארץ מתבטאת בתחומים שונים. אפילו היכולת להגיע ממקום למקום פחותה ביישובים ערביים. רמת התחבורה הציבורית בישובים יהודיים גבוהה יותר מבישובים ערביים. התדירות של קווי האוטובוסים בישובים הערביים נמוכה יותר פעמים רבות ואף עוברים בהם פחות קווים.
כפי שנכתב באתר "ePart", הצורך בתחבורה ציבורית בחברה הערבית גדול. אחוז המובטלים בקרב הציבור הערבי כפול מאחוז המובלטים בקרב הציבור היהודי. יותר ממחצית מהמשפחות הערביות נמצאות מתחת לקו העוני. לפיכך, תחבורה ציבורית זמינה יותר במגזר הערבי גם תאפשר לחסוך את העלות הגבוהה של החזקת רכב פרטי וגם תאפשר לרבים להגיע למקומות עבודה והשכלה גבוהה, וכך תצמצם את הפערים הכלכליים והחברתיים.
- צפו בתוכנית "עושות סדר – תקצוב מגדרי" בה עסקו בהתאמת התחבורה הציבורית במגזר הערבי לנשים:
בתוכנית "עושות סדר – תקצוב מגדרי", הועלתה הטענה כי אחד החסמים העלולים למנוע מנשים מהמגזר הערבי לקחת חלק גדול יותר בשוק העבודה הוא המחסור בתחבורה ציבורית. השרה לשוויון מגדרי, גילה גמליאל, התבטאה בנושא שילוב הנשים מהמגזר הערבי בתחבורה הציבורית: "אם אנחנו נצליח להטמיע את התחבורה הציבורית בצורה נכונה ממרכזי הכפרים למרכזי תעסוקה- אלה דברים שיצרו את המהפכה האמיתית." בתוכנית עסקו בנתונים שגילו כי כ-60% מהנהנים מהתקציב המושקע בתחבורה ציבורית הן נשים. ברברה סבירסקי ממרכז אדוה דיברה על כך שהרגלי הנסיעה של נשים בתחבורה הציבורית שונים מאלה של הגברים. לדוגמא, שעות הנסיעה פעמים רבות שונות. על כן, בתהליך שיפור התחבורה הציבורית במגזר הערבי חשוב להתייחס להיבט המגדרי ולצרכים השונים של נשים ושל גברים.
ועדת המשנה לתחבורה ציבורית בראשות ח"כ דב חנין, תעסוק במהלך הדיון מחר, 22.02.16, בשאלות, מהי מידת ההשקעה הנוכחית בתחבורה הציבורית במגזר הערבי וכיצד ניתן וראוי לשפר את המצב.
הוספת תגובה לכתבה