ביום חמישי האחרון (29/10/15) הגישה האגודה למען הלהט"ב עתירה לבג"ץ בדרישה לאפשר נישואים גאים בישראל בטענה כי האפליה כנגד הקהילה הגאה בתחום הנישואים איננה חוקתית, ואם בית הדין הרבני לא מכיר בנישואים, יש לבג"ץ הסמכות לאשר נישואים כאלה בבתי המשפט האזרחיים.
"הזכות לנישואים היא זכות יסוד השמורה לכל אחד ואחת, והאפליה על רקע נטייה מינית או זהות מגדרית היא אסורה וחייבת להיפסק", אמר עודד פריד, מנכ"ל האגודה למען הלהט"ב בישראל, בראיון לMako, "המציאות שאנחנו חיים בה היא אבסורדית; מחד, בתי הדין הרבניים לא מכירים בנישואים חד מיניים, ומאידך, הם מסרבים לוותר על סמכותם הבלעדית בחוק להכיר בהם. הגיע הזמן שחברי וחברות קהילת הלהט"ב יהיו אזרחים שווי זכויות. אנחנו תובעים מהמדינה את הזכות היסודית והבסיסית לממש את אהבתנו זה לזה או זו לזו, ודורשים לאפשר רישום נישואים חד מיניים בישראל".
"הכרה בנישואים גאים בישראל היא צעד נוסף לשוויון", מוסיפים חן אריאלי ואימרי קלמן, יושבי ראש שותפים של האגודה למען הלהט"ב, "הזכות למשפחה היא זכות יסוד והמאבק עליה מצורף לשורת מאבקים שאנחנו מנהלים כקהילה. ההיסטוריה של מאבקים להט"בים בישראל מלמדת אותנו שתמיד יש סיכוי ועלינו להשתמש בכל הכלים העומדים לרשותנו כדי לקדם שוויון זכויות, העתירה הזו היא פריצת דרך שתשפיע רבות על המאבק לנישואים אזרחיים בישראל".
ישנם קולות רבים בקהילה הגאה (וגם מחוץ לה) שמעשה לא מרגישים צורך בהכרה רשמית וממסדית ועל כן לא רואים חשיבות רבה במאבק להכרה ממסדית בנישואים גאים. גם לעניין זה התייחסו אריאלי וקלמן, בראיון לYnet, והסבירו כי לא מדובר "רק בעניין של אם המדינה נותנת לי תעודה בסופו של דבר ומה בדיוק הזכויות שאני מרוויח, זה עניין של היררכיה ושל אפליה, שיש אנשים שמקבלים זכויות מסוימות ואנשים אחרים שלא. הזכות למשפחה היא מההיסטוריות ביותר, זה דבר שבני אדם עשו לאורך כל ההיסטוריה. הם רצו להינשא, או בחסות האל או בחסות המדינה, או תחת ריבון שאומר 'אנחנו מכירים בזוגיות ביניכם'. זה מה שאנחנו מבקשים מהמדינה – למצוא פתרון".
העתירה הוגשה לבג"ץ כארבעה חודשים לאחר שבית המשפט העליון בארצות הברית קבע שנישואים חד מיניים חוקיים בכל המדינה, ולאחר שפקע האולטימטום שהציבה האגודה לכנסת לאפשר נישואים כאלה בטענה כי שלילת יכולתם של זוגות בני ובנות אותו המין להינשא בישראל מהווה אפליה פסולה האסורה על פי דין ופוגעת בזכויות יסוד מוגנות של הפרט.
הוספת תגובה לכתבה