ידיעה כתובה |

: הצעת חוק : הקצאת משאבים לביטחון תזונתי

חברה נכתב על ידי

חוק שיעלה להצבעה מבקש להקצות 250 מיליון שקלים מדי שנה למשרדי החינוך והרווחה לצורך הבטחת ביטחון תזונתי. הפרויקט יכלול הרחבה של מפעל ההזנה והסיוע לאוכלוסיות הסובלות מחוסר ביטחון תזונתי. ח"כ מאיר כהן: "זה אות קלון לממשלה אם ההצעה לא תתקבל. מאות מיליוני שקלים זורמים בין חלקי הקואליציה לטובת הסכמים וסקטורים שונים, אולם רבבות ילדים וקשישים, הולכים לישון מידי יום כשבטנם ריקה."

החוק יעלה להצבעה על ידי ח"כ מאיר כהן (שר הרווחה לשעבר) ונכתב ביוזמת עמותת "ידיד" שמטרתה צמצום פערים חברתיים וקידום היכולות הכלכליות של אוכלוסיות מוחלשות. לפני כשנה תוקצב הביטחון התזונתי לראשונה בעלות של 250 מיליון שקלים, אך עמותת "ידיד" טוענת כי נראה שהמדינה התנערה מהטיפול בסוגיה עד כה. זאת על אף שלפני ארבע שנים הוקמה המועצה לביטחון תזונתי המעגנת את מחוייבותה של ממשלת ישראל לקבוע מדיניות של ביטחון תזונתי ולתקצב אותה.

"התמונות הקשות של תורים משתרכים של אזרחים מול מחסני עמותות מזון ברחבי הארץ, הפכו לפצע פתוח שהממשלה אינה יכולה עוד להתעלם ממנו. כחלק מהמאבק בעוני ושיפור מצבם של מאות אלפי משפחות וילדים עניים, יש צורך בהיערכות תקציבית קבועה. לשם כך מוצע כי יוקצה תקציב  בבסיס תקציבי המשרדים – חינוך ורווחה ושירותים חברתיים, לשם טיפול בבעיית הביטחון התזונתי, וזאת על מנת שהפתרונות הממשלתיים לא יתבססו על תקציבים קיימים המיועדים לצרכים אחרים חשובים לא פחות." כך אמר רן מלמד (מעמותת "ידיד") שיזם את הצעת החוק.

מרכז המחקר והמידע של הכנסת ערך סקר לבקשת מציעי החוק. מתוצאות הסקר עלה כי 54% מהציבור בישראל סבורות וסבורים כי המדינה צריכה לדאוג למשפחות שאין להן מספיק אוכל באמצעות משרדי הממשלה, בשיתוף עם עמותות מהמגזר ההתנדבותי. בנוסף, עולה כי 26% מהציבור סבורות וסבורים כי המדינה צריכה לדאוג למשפחות שאין להן מספיק אוכל באמצעות משרדי הממשלה, ללא עמותות מהמגזר ההתנדבותי.

ניתן נראות בתוצאות הסקר את המורכבות של היחסים בין המדינה למגזר ההתנדבותי בנושאים של מפעלי הזנה. מבחינה אזרחית, אני חושבת שיש חשיבות רבה להירתמות לסייע ולהתנדב על מנת שכמה שיותר אנשים יקבלו את הצרכים הבסיסיים. מצד אחר, אסור למדינה להסתמך על ארגונים התנדבותיים בתחומים בסיסיים כמו מזון. מבחינתי, מזון ולבוש הם צרכים בסיסיים שכל אחת ואחד חייבים לקבל, ללא קשר למצב הכלכלי שלהן\ם. ואז נשאלת השאלה, האם כאשר ארגונים התנדבותיים לוקחים יוזמה בתחומים הללו, הם מאפשרים למדינה לקחת צעד אחורה? והאם יש ברירה? הרי אי אפשר לעמוד מנגד ולא לעשות דבר.

זווית מעניינת על הנושא של חוסר ביטחון תזונתי באה לידי ביטויי כאשר אנחנו מסתכלות ומסתכלים על כך שחלק מהתוצרת החקלאית בסופו של דבר לא נמכרת והולכת לאיבוד. הסיבות לתופעה מגוונות. למידע נוסף על הנושא צפו בכתבה של "הטלוויזיה החברתית":

הצלת מזון (לדף הכתבה ») ( Available in English » )

ב-16 באוקטובר צוין יום המזון העולמי, יום המשמש הזדמנות להעלות מודעות לנושאי רעב ועוני. אחד ההיבטים היותר מטרידים אך הפחות מוכרים הוא סוגיית אובדן המזון. מידי שנה מושמדים בישראל עשרות אלפי טונות של ירקות ופירות. ביום שישי האחרון (18/10/2013) הצטרפו כ-1,500 מתנדבות ומתנדבים לפעילות קטיף שיזם ארגון "לקט ישראל" להצלה של תוצרת חקלאית, שתועבר למשפחות נזקקות.
הופק ע"י: | עלה ב: 23/10/2013

  כתבות ווידאו שחבל לפספס