תמלול הכתבה: הצלת מזון
מגישה: ב-16 באוקטובר צוין יום המזון העולמי, יום המשמש הזדמנות להעלאת המודעות לנושאי רעב ועוני. אחד ההיבטים היותר מטרידים אך הפחות מוכרים הוא סוגיית אובדן המזון. מידי שנה מושמדים בישראל עשרות אלפי טונות של ירקות ופירות. ביום שישי האחרון הצטרפו כ-1,500 מתנדבות ומתנדבים לפעילות קטיף שיזם ארגון "לקט ישראל" להצלה של תוצרת חקלאית, שתועבר למשפחות נזקקות.
גידי כרוך: פתחנו 4 מוקדים ברחבי הארץ, יש לנו מוקד ברעננה, שפה אני נמצא כרגע, יש לנו מוקד נוסף ברחובות, בצמח ובנהלל, ששם אנחנו הזמנו בעצם את כל עם ישראל לבוא ולקטוף אתנו תוצרת חקלאית טרייה שתגיע לנזקקים בסופו של דבר וגם ללמוד על הנושא של הצלת מזון.
שמואל ריינר: אם אני צריך לקחת פועלים לקטוף, זה לא שווה את הקטיף. כי זה עובר מערכת שלמה של הוצאות כולל הובלה, אריזה, שינוע, מיון. ניסיתי למכור קצת ומכרתי קצת, אבל זה ממש מתוך רצון שאולי יאיר המזל. אבל אם אני צריך למכור את זה בשקל קילו, אז אני מעדיף שהם ייקחו את זה.
מגישה: הסיבות להשארת התוצרת על העצים מגוונות: מחוסר עניין כלכלי, דרך דרישות שמציבות רשתות השיווק לחקלאים, הנוגעות בעיקר למראה התוצרת ועד השמדת התוצרת במכוון לשמירה על המחיר. במקביל, ישראלים רבים אינם מסוגלים לספק את צורכי המזון שלהם כתוצאה ממחסור כלכלי. סקר של הביטוח הלאומי ממאי 2012 הראה, כי למעלה מעשרה אחוזים מהמשפחות בישראל חיות במצב של אי-ביטחון תזונתי.
גידי כרוך: המדינה לא נותנת כרגע פתרון לנושא של ביטחון תזונת, ממש לא. כרגע כל הפתרון נמצא בידי עמותות, זאת אומרת המגזר השלישי הוא שמספק את המזון לאנשים שאין להם וזה לא צריך להיות ככה למעשה. אני חושב שבישראל ב- 2013 המדינה צריכה לקחת אחריות על הדברים האלה, ביחד עם המגזר השלישי וביחד עם עסקים בארץ צריך למצוא לזה את הפתרון.
סוף תמלול הכתבה: הצלת מזון
אני מאוד מתרשמת מהפעילות , ארצה להיות מיודעת לגבי פעילויות בעתיד כדי להצטרף.
תודה