ביום חמישי, 27/03/014, התפרסמה הסקירה השנתית של אמנסטי אינטרנשיונל בנוגע לעונש המוות בעולם לשנת 2013.
איראן ועירק גרמו לעלייה חדה במספר ההוצאות להורג שבוצעו בעולם ב-2013, בניגוד למגמה העולמית לקראת ביטול עונש המוות.
מספר ההוצאות להורג בשתי המדינות (באיראן לפחות 369 ובעירק 169) מיקם אותן במקומות השני והשלישי בטבלת ליגת עונש המוות, כשסין בראש הרשימה, שבה היקף השימוש בעונש מוות נחשב סוד מדינה, ערב הסעודית (79) וארצות הברית (39) ממוקמות במקומות הרביעי והחמישי כשסומליה (34) במקום השישי.

קרדיט: "אמנסטי אינטרנשיונל"
חלק משיטות ההוצאות להורג בשנת 2013 כללו עריפת ראשים, מכות חשמל, כיתת יורים, תלייה וזריקה קטלנית. הוצאות פומביות להורג התרחשו באירן, צפון קוריאה, ערב הסעודית וסומליה.
עוד צויין כי אנשים נידונו למוות והוצאו להורג על עבירות שאין עומדות בסף "הפשעים החמורים ביותר" על פי סטנדרטים בינלאומיים.
הן כללו עבירות הקשורות בסמים בלפחות 13 מדינות אסיה והמזרח התיכון, כמו גם "ניאוף" (ערב הסעודית), "חילול האל" (פקיסטן), פשעים כלכליים (סין, צפון קוריאה, וייטנאם), אונס (איראן, כווית, סומליה, איחוד האמירויות הערביות) וצורות של שוד "בנסיבות מחמירות" (קניה, ניגריה, ערב הסעודית, סודן).
ובצפון קוריאה, דווח כי אנשים הוצאו להורג בגין קניבליזם, מעילה, פורנוגרפיה, הימלטות לסין, שחיתות, וצפייה בסרטונים אסורים מדרום קוריאה.

קרדיט: "אמנסטי אינטרנשיונל"
ברוב המדינות שבהן אנשים נידונו למוות או הוצאו להורג, ההליכים לא עמדו בסטנדרטים בינלאומיים של משפט הוגן. בחלק מהמדינות הם כללו חילוץ של "וידויים" באמצעות עינויים או התעללות אחרת, למשל באפגניסטן, סין, איראן, עירק, צפון קוריאה, פקיסטן, הרשות הפלסטינית (רשויות החמאס, עזה) וערב הסעודית.
לדוח המלא לחצו כאן.
הוספת תגובה לכתבה