פעילי 269 לשחרור בעלי חיים התפרצו באמצע שידור של תחרות היופי של ישראל והפריעו למהלך התקין של הטקס. באולם הופעלה מערכת כריזה שהשמיעה צווחות כאב באולם, במרכז הקונגרסים שבחיפה. הצעדים החריפים, הללו ננקטו על ידי פעילי תנועת 269, כמחאה על הפגיעה המחפירה והמתמשכת בבעלי החיים בתחום שיפוטה, של ראש עיריית חיפה (יונה יהב).
צפו בווידיאו מהפעולה אמש (צילום 269):
לאור היחס המקומם והמזלזל במצבם של בעלי החיים בחיפה והיחס אל הפעילים למענם, החליטו פעילי 269 לדרוש דין ודברים מול ראש העירייה (יונה יהב), באמצע שידור ישיר של תחרות היופי של ישראל בערוץ 2.
בעלי החיים "המשוטטים" בתחום שיפוטה של העירייה זוכים במקרה הטוב להתעלמות ובמקרה הרע הם ניצודים ומורעלים על ידי עובדי העירייה וקבלני המשנה שלה. למרות מאמצים וניסיונות הידברות וסבלנות ללא קץ מכיוונם של אזרחי העיר. דבר לא השתנה לטובה אלה להפך! לאורך השנים קוצצו התקציבים באופן עיקבי ומגמתי והיחס המזלזל כלפי פעילי זכויות בעלי החיים, תושבי העיר התדרדר.
תנועת 269 קמה לפני כשנה בישראל והתפשטה במהירות בכל רחבי העולם. אורגנו אירועים בעשרות ארצות כגון רוסיה, גרמניה, טורקיה, צ'כיה, הולנד, ארצות הברית, ארגנטינה, פולין, פרו… עם למעלה מ-1,000 אנשים שהתקעקעו ונצרבו עם סמל התנועה (269). כיום פעילויות התנועה כוללות פעולות ישירות, פעולות הסברה ותיעוד של התעללות בבעלי חיים.
ארכיון: כתבה של הטלוויזיה החברתית על פעילות קודמת של תנועת 269
"בחרנו ליצור את העימות הישיר הזה ולכוון אצבע מאשימה כנגד יונה יהב, על מנת שיהיה לו ולדומיו ברור, שדמם של בעלי החיים הוא איינו הפקר ושאנו לא נסבול יותר את זעקות הכאב של בעלי,החיים, בשקט! מבחינתינו מדובר רק ביריית פתיחה במלחמה גורפת כנגד אוזלת היד של הרשויות המקומיות, ומבחינתנו מדובר בכי שלון מערכתי כולל" (סשה בוז'ור, מייסד 269).
תנועת 269 הוקמה רשמית ב-2 לאוקטובר של שנת 2012, באירוע שבו נצרבו 3 פעילים לשחרור בעלי חיים בכיכר רבין. מאז התקיימו 4 אירועים בין לאומיים שבכל אחד מהם השתתפו עשרות מדינות וארגונים שונים. כיום ישנם מספר מרכזי פעילות במדינות כגון הולנד, צ'כיה, ברזיל וכמובן ישראל. פעילי התנועה פרצו למספר חוות ברחבי העולם ושחררו מאות בעלי חיים שעברו התעללות מחרידה. פעילות התנועה ממשיכה לגדול ולהתרחב ומטרתה ליצור שיח ומציאות שתאפשר שחרור מוחלט של כלל בעלי החיים.
ארכיון: פעולה קודמת של תנועת 269 בסופר בת"א
הוספת תגובה לכתבה