ידיעה כתובה |

: חקיקה אנטי-דמוקרטית?

מדינה נכתב על ידי

מושב החורף של הכנסת הסתיים בשבוע שעבר ולכן האגודה לזכויות האזרח סקרה את נושא זכויות האדם והחקיקה האנטי-דמוקרטית בכנסת.

באגודה לזכויות האזרח אמרו: "הפגיעה בדמוקרטיה מתאפיינת בניסיון להשתיק עמדות, דעות או ביקורת ציבורית של מיעוטים חברתיים או פוליטיים, בניסיון לעשות דה-לגיטימציה ליריבים פוליטיים, לארגוני זכויות אדם ולמיעוטים, בניסיון להצר את צעדיהם של מי שעמדותיהם או פעילותם אינן עולות בקנה אחד עם אלה של הרוב הפוליטי, ובהצגת המיעוטים בחברה הישראלית כאויבי המדינה באופן גורף, תוך מתן לגיטימציה לפגוע בזכויותיהם האזרחיות והפוליטיות. באופן מצער, דווקא בית הנבחרים עצמו – סמל הדמוקרטיה – הוא אחת הזירות המרכזיות לפגיעה בכללי המשחק הדמוקרטיים."

האגודה לזכויות האזרח פרסמה מסמך העוסק בחקיקה אנטי-דמוקרטית. במסמך הוזכרו הצעות חוק שיגבילו את סמכות בית המשפט העליון ויאפשרו לכנסת לחוקק חוקים הסותרים את חוק יסוד כבוד האדם וחירותו. בנוסף דובר על הצעת "חוק הלאום" ועל ההצעה המכונה "חוק סימון העמותות".

במסמך נכתב על יוזמות שונות של משרד החינוך כמו הוצאת ההצגה "הזמן המקביל" מסל התרבות, פסילת הספר "גדר חיה" והעריכה הבעייתית של ספר הלימוד החדש באזרחות.

בנוסף, נכתב על יוזמות שונות של משרד התרבות הפוגעות בחופש הביטויי. שרת התרבות, מירי רגב, פעלה נגד מוסדות תרבות ויצירות המבטאות עמדות שנויות במחלוקת כמו הקרנת הסרט התיעודי על יגאל עמיר.

האגודה לזכויות האזרח: "גם אם לא כל היוזמות וההצעות מקודמות בסופו של דבר, הן משפיעות על הלך הרוח, על החשיבה ועל תפיסת המציאות בחברה הישראלית, ויוצרות "אפקט מצנן" ומרתיע. הן מסבות נזק כבד למיעוטים, ובראשם המיעוט הערבי, לבית המשפט העליון, לפרקליטות המדינה, לארגוני זכויות אדם, לתקשורת, לאקדמיה, לאמנים וליוצרים – ובתוך כך לדמוקרטיה בישראל."

  • צפו בתקציר מופע מחאה שאומנים וארגוני זכויות אדם ושלום יזמו למען חופש הביטוי:

הרשימה השחורה (לדף הכתבה »)

מופע מחאה, אמנות ומוזיקה של אמנים וארגונים למען זכויות אדם ושלום, בעד שלום, שוויון, אמנות חופשית, חופש ביטוי וצדק. המופע נערך ב- 5/2/2016 בנמל תל אביב.
הופק ע"י: | עלה ב: 14/02/2016

 
 

הוספת תגובה לכתבה

  כתבות ווידאו שחבל לפספס