השרה לאזרחים ותיקים גילה גמליאל הודיעה בישיבת שדולת הגמלאים בכנסת שהוקמה ביוזמת הסתדרות הגימלאים כי תבחן פתרון הולם לביטוח הסיעודי הקולקטיבי. בנוסף תבחן השרה את יישום "דוח אללוף" שהמליץ להעלות את קצבאות הזקנה לקשישים במצב כלכלי ירוד. בהקשר לכך הודיעו ראשי השדולה, חברי הכנסת נחמן שי ואיציק שמולי כי הגישו הצעת חוק להגדיל את הקצבאות לקשישים עניים כדי להעלותם מקו העוני. "אסור שמי שתרם לבניית המדינה יהפוך בגיל זיקנה לעני" אמר חה"כ שי. הוא הציג לראשונה סקר שהזמינה שדולת הגמלאים באמצעות מרכז המחקר של הכנסת לפיו ישראל נמצאת במקום ה-30 מתוך 34 מדינות ה- OECD בהשקעה של המדינה בקשישים. במקום הראשון איטליה שמשקיעה 13.4% מהתל"ג בקשישים לעומת ישראל שמשקיעה רק 4.7% מהתל"ג בקשישים. במקום השני צרפת 12.5% במקום השלישי יוון 12.3% ובמקום האחרון צ'ילה 2.4%. חה"כ איציק שמולי מסר כי הגיש בשם מפלגתו "המחנה הציוני" הצעת אי אמון בממשלה על רקע מחדל הביטוח הסיעודי הקולקטיבי, הצעה שנדחתה ע"י הרוב הקואליציוני.
"מדובר בהונאה הגדולה ביותר שנעשתה בחסות הממשלה, לא נרפה מהנושא עד שימצא לו פתרון" אמר שמולי. חה"כ אורי מקלב (יהדות התורה) קרא להקמת ועדה ציבורית מקצועית ובלתי תלויה שתקבע מהו המינימום הדרוש לקיום בכבוד של קשישים.
יו"ר הסתדרות הגימלאים שמואל מזרחי קרא לרה"מ בנימין נתניהו להתערב באופן מידי בפרשת הביטוח הסיעודי הקולקטיבי ולמבקר המדינה השופט יוסף שפירא לבדוק את הטיפול של המדינה בנושא. בדברו בישיבת שדולת הגימלאים בכנסת אמר מזרחי כי מזה שנתיים לא מצליחה המדינה לפתור את בעייתם של כ- 200 אלף גימלאים שהיה להם ביטוח סיעודי קולקטיבי. כתוצאה מהחלטת הממונה הקודם על הביטוח באוצר עודד שריג, אשר נכנע ללחץ חברות הביטוח וביטל את הביטוח הקולקטיבי שעשו ארגוני עובדים, קפצה הפרמיה עד פי ארבע, מה שאילץ מבוטחים רבים לבטל את הביטוח. כך למשל, ביטלו כרבע מגימלאי קרן מקפת את הביטוח הסיעודי משום שהפרמיה קפצה מכ- 400 ₪ לחודש ל- 1,200 ₪ לחודש. אחד המבוטחים אף ביקש ברוב ייאושו לצאת מהביטוח ולהשאיר רק את אשתו כמבוטחת משום שאין לו כסף עבור שניהם. מזרחי אף האשים את חברות הביטוח בהפעלת לחצים ואיומים על קשישים לעבור מהביטוח הקולקטיבי הסיעודי לביטוח פרטי. הוא קרא לכנסת לחוקק בהקדם את "חוק הסיעוד" שמציע סגן שר הבריאות יעקב ליצמן. לפי סקר שהזמינה הסתדרות הגימלאים 79% מהנשאלים תומכים בהעלאת מס הבריאות בכחצי אחוז כדי לממן את "חוק הסיעוד", כפי שמציע ליצמן עצמו. 71% העידו כי אדם סיעודי במשפחה, גורם לנטל נפשי נוסף על הנטל הכלכלי.
את המתכנסים בישיבת השדולה בירכו גם יו"ר האופוזיציה חה"כ יצחק (בוז'י) הרצוג וחה"כ איילת נחמיאס ורבין ועומר בר-לב.
כתבה על הפגנת הסתדרות הגמלאים ממאי 2013:
הוספת תגובה לכתבה